Κομβικό γεγονός για την διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης αποτελεί η 4η Sportexpo, που πραγματοποιείται από τις 10-13 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και φιλοξενεί πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.
Ο «Αθλητισμός και η Κοινωνία» θα βρεθεί στο επίκεντρο συνεδρίου, που θα λάβει χώρα στις 12 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» με οργανωτή την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ομιλητές μεταξύ άλλων τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό.
Την ίδια στιγμή, η ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα βετεράνων μεταξύ Ομάδας Επίλεκτων Διεθνών με την Μικτή Βετεράνων Θεσσαλονίκης στις 11 Απριλίου (στις 20:00 στο περίπτερο 3).
Ακόμη, στο Περίπτερο 17 έχουν δημιουργηθεί 18 σταθμοί άθλησης με Ολυμπιακά, αλλά και με μη διαδεδομένα αθλήματα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, να τα γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να συμμετάσχουν με διαδραστικό τρόπο
Η Sportexpo που συγκεντρώνει περισσότερες από 100 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων 40 αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά και εταιρείες αθλητικών ειδών και εξοπλισμού, πλαισιώνεται και από άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, που μεταξύ άλλων είναι οι εξής:
Σημειώνεται ότι και φέτος η Sportexpo «διασταυρώνεται» με τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου από τον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑ.
Η είσοδος στην Sportexpo είναι ελεύθερη, ενώ θα διατίθεται και δωρεάν πάρκινγκ σε εκθέτες και επισκέπτες, με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου.
Το ωράριο της έκθεσης έχει ως εξής: Τετάρτη με Παρασκευή 09:00 με 20:00 και Σάββατο 10:00 με 20:00. Η τελετή έναρξης της Sportexpo θα γίνει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 19:00, στο περίπτερο 17.