Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

“Ω Γλυκύ Μου Έαρ” με τον Δημήτρη Μπάση

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης διοργανώνουν μία όμορφη εκδήλωση, με σημείο αναφοράς το Θείο Δράμα και την Πορεία από το Θείο Πάθος στην Ανάσταση, με τη συμμετοχή του καταξιωμένου καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση.

Η Εκδήλωση, που θα φέρει τον τίτλο «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ», θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19.30′, στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, στη Μονή Λαζαριστών.

Πλαισιώνει ο βυζαντινός χορός ΗΔΥΜΕΛΟΝ, σε σύμπραξη με τη γυναικεία χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης “ΥΜΝΩΔΙΑ”. Οι δυο χορωδίες  θα αποδώσουν ύμνους και άσματα των ημερών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ιωάννη Τσάμη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, επίσης, οι γυναικείες χορωδίες του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, καθώς  και του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου.

Παράλληλα, το χορευτικό τμήμα της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων, θα αναπαραστήσει ήθη έθιμα των ημερών, ενώ  το χορευτικό συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων θα αποδώσει χορούς της Λαμπρής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σολίστ : Δημήτρης Μπάσης

Βυζαντινός Χορός Ηδύμελον

Βυζαντινή χορωδία γυναικών Δημ. Ωδείου Αμπελοκήπων «Υμνωδία»

Χορωδίες Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων & Αγ. Νεκταρίου Δενδροποτάμου

 

Χορευτικά Νεανικής εστίας Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου και Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμωνος

Παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από πολίτικη λύρα, λαούτο, ούτι, βιολοντσέλο, κανονάκι, νέυ και κρουστά.

Κέντρο Πολιτισμού, τηλ. 602599

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ