Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Η Ορχήστρα της Φύσης” της Μαρίας Μελίδου (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία) πήγε και στην βιβλιοθήκη Συκεών!

Με την μοναδική δραματοποίηση από τα τμήματα νηπίων και προνηπίων του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου Balloon Land και με αφήγηση της συγγραφέως Μαρίας Μελίδου, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, το μεσημέρι, στη δημοτική βιβλιοθήκη Συκεών “Αντώνης Σαμαράκης” το παραμύθι «Το Όνειρο ταξιδεύει στην Ορχήστρα της Φύσης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία).Ένα βιβλίο γεμάτο ήχους της φύσης που ευαισθητοποιεί τα παιδιά, ενεργοποιεί την φαντασία τους και τους κάνει καλούς ακροατές , σε εικονογράφηση Ελεονώρας Βαράτη.

 

Στη φωτογραφία από αριστερά: ο ιστορικός-συγγραφέας Κώστας Νίγδελης, η συγγραφέας Μαρία Μελίδου, ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης, η δημιουργός του Balloon Land Μαρία Κωνσταντινίδου και η υπεύθυνη βιβλιοθηκών του δήμου Νεάπολης-Συκεών Ιωάννα Αλεξιάδου.

Ενθουσιασμένα τα παιδιά δημοτικών σχολείων των Συκεών, που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, συμμετείχαν ενεργά στα δημιουργικά εργαστήρια που ακολούθησαν για την κατανόηση και αφομοίωση των μουσικών εννοιών του παραμυθιού και, τέλος, έθεσαν τα ερωτήματα τους στην συγγραφέα του βιβλίου.

Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τον οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία.

 

Σύντομο βιογραφικό της Μαρίας Μελίδου

Μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Ξάνθη, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Από το 1999 άρχισε τη συγγραφική της δραστηριότητα με βιβλία καθαρά μουσικού εκπαιδευτικού υλικού για μικρά παιδιά.

Εργάζεται ως αρχιμουσικός στη φιλαρμονική του Δήμου Παύλου Μελά από το 1997 έως σήμερα, ενώ παράλληλα διδάσκει σε παιδικούς σταθμούς αλλά και σε ωδεία μουσική προπαιδεία.

Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών, Δίπλωμα φλάουτου, Πτυχίο Διδασκαλίας μουσικής, καθώς και μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε σεμινάρια, συνέδρια και φεστιβάλ μουσικής.

 

Άλλα βιβλία της συγγραφέως:

 

1.Ο Χρωματιστός κόσμος της μουσικής, Α και Β τεύχος, εκδόσεις ΝΤΟΡΕΜΙ

  1. Η μικρή μουσική θεωρία, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ
  2. Ο κύριος φλογέρας, μέθοδος φλογέρας, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ

4.Η κυρία κάμπια μου μαθαίνει το μεταλλόφωνο, μέθοδος μεταλλόφωνου, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ

  1. Κρουστά κατα μπου, παιχνίδια ρυθμού, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ
  2. Φλογέρισμα , ανθολόγιο μελωδιών για φλογέρα ,εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ