Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τρία μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Greek Travel Show, Sportexpo και Freskon προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες

Ο «παλμός» των διακοπών στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς χτυπάει στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αττική, όπου είναι σε εξέλιξη μέχρι και αύριο η 3η Greek Travel Show μαζί με το Healthy Life Festival.

Την ίδια στιγμή σήμερα ολοκληρώνονται με επιτυχία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 4η Sportexpo και το 5ο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, FRESKON.

Η Greek Travel Show και το Healthy Life Festival εγκαινιάστηκαν χθες από τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα. Γεωργία Καραστάθη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια διευθύντρια προβολής του ΕΟΤ, κα. Πηνελόπη Νομπιλάκη.

Οι δύο εκθέσεις παρουσιάζουν στους επισκέπτες τους τις καλύτερες νέες ιδέες για διακοπές, αλλά και τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα γύρω από το ευ ζην και την υγιεινή ζωή.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Greek Travel Show, που περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις προορισμών, διάφορων μορφών τουρισμού, όπως ο περιηγητικός και ο ποδηλατικός, αλλά και ένα τουριστικό φόρουμ για την ανάλυση της ζήτησης των αγορών-στόχων του εξωτερικού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις και να κερδίσουν δώρα.

Το Healthy Life Festival πλαισιώνεται από παρουσιάσεις – ομιλίες σε όλους σχεδόν τους τομείς του ΕΥ ΖΗΝ και της υγείας, ενώ περιλαμβάνει και το Vegan Corner, έναν τομέα αφιερωμένο στην Vegan διατροφή, με την υποστήριξη των Vegan Times.

Η 3η Greek Travel Show τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προσφέρονται τουριστικά πακέτα και για το Πάσχα, ενώ δίνεται η ευκαιρία και για early bookings καλοκαιριού σε ειδικές τιμές.

 

Κατακλύζεται από επισκέπτες η Sportexpo

 

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για μία επίσκεψη στις εκθέσεις Freskon & Sportexpo, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Sportexpo στην καλύτερη διοργάνωσή της από τη στιγμή, που ξεκίνησε, έχει συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες παιδιά από διάφορες περιοχές, τα οποία ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν δεκάδες διαφορετικά αθλήματα.

Όλη η αθλητική ζωή της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, αποτυπώνεται στη φετινή Sportexpo, στην οποία το στίγμα δόθηκε και από την έναρξη της συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες και η ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με θέμα «Ο Αθλητισμός και η Κοινωνία», με ομιλητές τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Μπάνε Πρέλεβιτς, τον προπονητή ποδοσφαίρου, κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον διεθνή ποδοσφαιριστή, κ. Άγγελο Χαριστέα, τον ολυμπιονίκη και υποψήφιο ευρωβουλευτή, κ. Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον δικηγόρο και παραολυμπιονίκη, κ. Ανδρέα Κατσαρό και τον δημοσιογράφο και υποψήφιο ευρωβουλευτή, κ. Κώστα Αρβανίτη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Sportexpo, η οποία θα κλείσει στις 20:00 (με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες, με πρόσβαση των οχημάτων από την Πύλη Εμπορίου) θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις τόσο στο περίπτερο 17, όσο και στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 16.

 

Ο δυναμισμός της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής αποτυπώνεται στη Freskon

 

Την ίδια στιγμή, η παραγωγή ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, υψηλής προστιθέμενης αξίας και η προώθηση της εξωστρέφειάς τους βρίσκονται στο επίκεντρο του 5ου Διεθνούς Εμπορικού Γεγονότος Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στις 17:00 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πιο διεθνής από ποτέ η Freskon συγκεντρώνει 215 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 16 χώρες, έναντι 191 της προηγούμενης διοργάνωσης και φιλοξενεί 205 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 35 χώρες, εκ των οποίων οι 130 είναι μεμονωμένοι hosted buyers από 33 χώρες και οι 75 εμπορικοί επισκέπτες μέσω ομαδικών συμμετοχών από τα Βαλκάνια.

2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού» πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών.

Η έκθεση για πρώτη φορά φέτος φιλοξένησε το Digital Greece Freskon Edition με 13 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ροδακίνου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ