Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Το ΥΜΑΘ ανοίγει τις πόρτες του για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) ανοίγει τις πόρτες του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου μας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται το Υ.ΜΑ.Θ., καθώς και στην Έκθεση «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Διατηρητέα Κτίρια της Μακεδονίας και της Θράκης».

Η Έκθεση αφορά παραδοσιακά κτίρια με ιδιαίτερα αισθητικά, πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναδεικνύουν τη λαογραφική και κοινωνική φυσιογνωμία της περιοχής. Η γνωριμία με την ιδιαίτερη αυτή φυσιογνωμία ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη μετουσιώνει στο παρόν, καθώς τα οικοδομήματα στα οποία αναφέρεται η έκθεση είναι ακόμη «ζωντανά» και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και των 16 Περιφερειακών Ενοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης. Το σύνολο των κτισμάτων αγγίζει τις 3000, ενώ οι παραδοσιακοί οικισμοί τους 70.

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα παραμείνει στο κτίριο του Διοικητηρίου και θα είναι εκ νέου επισκέψιμη από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, αυτή τη φορά μόνο για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τις ώρες 10:00-14:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ