Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εξαρθρώθηκε οργάνωση κακοποιών που έκλεβαν ή λήστευαν πεζούς στη Θεσσαλονίκη

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστείες και κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πεζών, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί της Ασφάλειας, προχώρησαν χθες το πρωί στη σύλληψη 17 ατόμων.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων, καθώς και επιπλέον οκτώ συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίζεται δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και όπλων και για αντίσταση.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, στην διάρκεια σημερινής παρουσίασης της υπόθεσης στους δημοσιογράφους:

Οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών σε βάρος πεζών πολιτών σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε, οι δράστες, είτε κατά μόνας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,  διέπραξαν 2 ληστείες και 47 κλοπές αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • η κίνησή τους σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης όπως πλατείες, κεντρικές οδοί, στάσεις αστικών λεωφορείων αλλά και εντός λεωφορείων,
  • η κίνηση άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε σε ευέλικτες ολιγομελής ομάδες,
  • η δημιουργία τεχνητού συνωστισμού και
  • η λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης ώστε να εντοπίζουν τυχόν αστυνομική παρουσία και να αποφύγουν πιθανή σύλληψη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων
  • Γυναικείες τσάντες και ζεύγη γυαλιών
  • (1) μαχαίρι
  • (1) πτυσσόμενο γκλοπ
  • Ναρκωτικές ουσίες
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα και ταυτότητες Ελλήνων πολιτών και
  • Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα, προχώρησαν στην εξάρθρωση της πολυμελούς αυτής ομάδας, συμβάλλοντας στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ