Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Γκολ στην Ένταξη από το Όραμα Νέων Youthorama

Το Όραμα Νέων Youthorama – Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος, www.youthorama.gr διοργανώνει  ανοικτές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, στην ένταξη ατόμων με προβλήματα όρασης.

Πρόγραμμα δράσεων:

Τετάρτη 1/5, ώρα 18:00 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος

«2×2 ευστοχίας πέναλτι με κλειστά μάτια»,

 

Πέμπτη 2/5, ώρα 17:00΄ στο Δημοτικό Γήπεδο Καραμπουρνιώτη Πυλαίας

«3×3 ευστοχίας πέναλτι με κλειστά μάτια».

 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα φιλοξενηθούν 30 νέοι με πρόβλημα όρασης από το εξωτερικό, με την υποστήριξη του Erasmus+ Νεολαία και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ως κομμάτι ανταλλαγής νέων με τίτλο «YouthGoals». Παράλληλα, θα ταξιδέψουν στο Δήμο μας 30 εργαζόμενοι με νέους με λιγότερες ευκαιρίες από τον αδελφοποιημένο Δήμο Λατσιών Κύπρου, από την Τουρκική Αθλητική Ομοσπονδία Τυφλών και από Ουγγρική οργάνωση στοχεύοντας στην ένταξη των ατόμων με πρόβλημα όρασης (Erasmus+ Youth – HellenicYouthandLifeLongLearningFoundation).

Οι ανοικτές εκδηλώσεις για όλους, αφορούν ποδοσφαιρικές ακαδημίες – οικογένειες – μικτές ομάδες αγοριών κοριτσιών – μικτές ομάδες με ή χωρίς πρόβλημα όρασης, και περιλαμβάνουν δράσεις που τελούν υπό την Αιγίδα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Οι βραβεύσεις των ανοικτών βιωματικών δράσεων όπως και της Σκακιστικής Ακαδημίας του Δήμου μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Πανοράματος που κλείνει 20 χρόνια στο Πανόραμα, θα γίνουν την Παρασκευή 3/5 18:00 στο Αμφιθέατρο «Κουγιουμτζής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος. Στην Ακαδημία Σκάκι συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 50 παιδιά από όλο το Δήμο και οι προπονήσεις υλοποιούνται κάθε Σάββατο σε 5 επίπεδα βάσει της ηλικίας και του επιπέδου ενώ στην τελική γιορτή διοργανώνεται ζωντανά το final 4 των κορυφαίων σκακιστών και σκακιστριών.

Το Όραμα Νέων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα τη συνεργασία με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για την παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» www.aballforall.euπου αφορά τη δωρεάν διανομή ειδικής μπάλας και για τυφλά παιδιά και που ήδη έχει διανεμηθεί σε 93 χώρες στις 5 ηπείρους. Στην πιλοτική του φάση, θα βιντεοσκοπηθεί στην ελληνική γλώσσα, εκπαιδευτικό υλικό με τη χρήση της ειδικής μπάλας και για τυφλά παιδιά και νέους, με τη συμμετοχή εθελοντών νέων του φορέα μας. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πακέτο που έχει ήδη εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της χώρας μας, θα υλοποιηθεί σε ορισμένα γενικά σχολεία όπου φοιτούν και παιδιά – νέοι με πρόβλημα όρασης.

Μαζί με το UEFAFoundationforChildren, Erasmus+ Αθλητισμός, SavetheDreamFoundation στο Κατάρ, «Σύνπραξις», «Κύκλος Ζωής», TheAmericanCollegeofGreece “Deree” όπου διδάσκεται ως μάθημα εξαμήνου η παγκόσμια καμπάνια, βάζει στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της ένταξης.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τις δράσεις μας δηλώνοντας τη συμμετοχή σας!

Η είσοδος είναι ελεύθερη χωρίς κανένα κόστος και οι βιωματικές εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας και εγγραφές στον υπεύθυνο της καμπάνιας Ηλία Μάστορα 6971850070, mastorasgreece@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ