Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το “Μουσείο ανθρωπίνου σώματος”

Εδώ και λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο το “Μουσείο ανθρωπίνου σώματος” που λειτουργεί στον πολυχώρο πολιτισμού “Nouvelle” στο 7ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου.

Η όλη ιδέα και κατασκευή του εκθέματος, που σημειωτέων είναι μήκους 50 μέτρων και ύψους 5 μέτρων (το μεγαλύτερο του κόσμου), ανήκει στον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Βασίλη Μιχαηλίδη, που χρειάστηκε 2 ολόκληρα χρόνια, μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του να το κάνει πραγματικότητα.

Το Μουσείο δεν σταματάει μόνο στην περιήγηση στο σώμα της ζωής. Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να δει λεπτομερείς πίνακες και ανάγλυφες παραστάσεις που τον πληροφορούν για όσα μπορεί να κάνει για την ενίσχυση του αμυντικού του συστήματος, την ενδυνάμωση της ζωτικότητάς του και την αποτροπή εμφάνισης ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης κ.α..

Επίσης στην αίθουσα – κέντρο ενημέρωσης προβάλλεται εκπαιδευτικό υλικό σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία, τη διατροφή και την άσκηση προσαρμοσμένο στις επικοινωνιακές ανάγκες κάθε ομάδας (νήπια, παιδιά, εφήβους, ενήλικες). Εκτενής είναι η αναφορά για τις καταστροφικές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης (παχυσαρκία, διαβήτης τύπου ΙΙ κ.α.), εθισμού και των εξαρτήσεων του τσιγάρου, του αλκοόλ και των ναρκωτικών.

«Μουσείο ανθρωπίνου σώματος», τηλ. 2310 686544 και 2310 686546.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ