Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έργα 42,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί η ΕΥΑΘ ΑΕ

Έξι έργα συνολικού ύψους 42,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, θα υλοποιήσει στην επόμενη τριετία τουλάχιστον η ΕΥΑΘ ΑΕ, η οποία για το 2018 παρουσίασε θετικά οικονομικά μεγέθη, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της σε οικονομικούς αναλυτές. Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθηγητής Ιωάννης Κρεστενίτης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι την 1η Μαΐου τέθηκε σε ισχύ η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, τόνισε ότι  οι απαιτήσεις της ΕΥΑΘ ΑΕ από τρίτους ανέρχονται στα 80 εκατ. ευρώ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα υπογραφεί η νέα τριετής σύμβαση εργασίας με τους εργαζομένους.

Αναφορικά δε, με την αξιοποίηση ή πώληση του 24,02% του ποσοστού που κατέχει στην ΕΥΑΘ ΑΕ το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Κρεστενίτης επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία νεότερη εξέλιξη από πλευράς του ταμείου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η συμμετοχή των δήμων στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών ύδρευσης είναι μια επιλογή που διερευνάται και που τη στηρίζει πολιτικά η παρούσα κυβέρνηση.

Σε γραμμή εκκίνησης τα έξι έργα

Τα έξι έργα που θα υλοποιούνται την επόμενη τριετία τουλάχιστον, είναι η κατασκευή επέκτασης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης, η συμφωνία-πλαίσιο για την ενίσχυση και επισκευή του υδαταγωγού Αραβησσού, τα έργα ολοκλήρωσης της σύνδεσης χαμηλών περιοχών Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει επτά υποέργα αποχέτευσης στην περιοχή κατασκευής του συγκοινωνιακού κόμβου Κ16, το νέο πληροφοριακό σύστημα πελατών, η επέκταση του τηλε-ελέγχου και αυτοματισμού (SCADA) του δικτύου ύδρευσης και αποχετευτικά έργα αναβάθμισης αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών, παραλιακών συλλεκτηρίου αγωγού και κεντρικού αγωγού ΕΕΛ ΑΙΝΕΙΑ.

Ανακοινώνοντας την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση των αποχετευτικών έργων στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπως και αυτήν για τη συντήρηση -πρώτη φορά από κατασκευής του τη δεκαετία του 1970- του υδαταγωγού της Αραβησσού, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ επισήμανε: “Επτά μείζονα έργα αποχέτευσης στην περιοχή κατασκευής του συγκοινωνιακού κόμβου Κ16, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, μπαίνουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τον Δενδροπόταμο και τις απορρίψεις του αποχετευτικού δικτύου, τις ευθύνες και κυρίως την περιβαλλοντική επιβάρυνση στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Δεσμευτήκαμε από αυτό εδώ το βήμα πέρυσι για τη δρομολόγηση των έργων, που εκκρεμούν δεκαετίες τώρα χωρίς καμία ευθύνη της ΕΥΑΘ, σήμερα λοιπόν είμαστε ένα βήμα πριν από την έλευση των ‘σκαπτικών μηχανημάτων”.

Ε.Α., ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ