2η Γαστρονομική Συνάντηση Παραδοσιακής Μαγειρικής Δήμου Παύλου Μελά

2η Γαστρονομική Συνάντηση Παραδοσιακής Μαγειρικής Δήμου Παύλου Μελά

Σε μια από τις ομορφότερες πλατείες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Εδέσσης της Τερψιθέας Σταυρούπολης, πίσω από το κόκκινο καπνομάγαζο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρα 18.00, η 2η Γαστρονομική Συνάντηση Παραδοσιακής Μαγειρικής από τα ΚΑΠΗ του Τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας.

Η αρχή έγινε στις 20 Μαΐου 2018 από την Ευκαρπία και την πανέμορφη Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. H 1η Συνάντηση Παραδοσιακής Μαγειρικής, ένα Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων του Δήμου Παύλου Μελά αξιοποίησε την εμπειρία των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου και με την εγκυρότητα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, αναβίωσε τη διατροφική μας παράδοση.

Η Πλατεία Εδέσσης είναι ένα από τα διαχρονικά τοπόσημα της Σταυρούπολης, από τη δεκαετία του ΄80, έργο του Δημάρχου Χρήστου Τσακίρη και του συνεργάτη του αρχιτέκτονα Γιώργου Αθανασόπουλου

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζιδης, η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, μας προσκαλούν σε μια εκδήλωση που αναδεικνύει την σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής και τιμά την ελληνική παράδοση και τη μοναδικότητα της ελληνικής μαγειρικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, μέλη της οποίας θα αποτελέσουν την κριτική επιτροπή στο διαγωνισμό μαγειρικής.

Καλεσμένο θα είναι το ΚΑΠΗ Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα, που θα μαγειρέψει επί τόπου την παραδοσιακή θρακιώτικη συνταγή λάχανο με φασόλια.

Ταυτόχρονα θα μαγειρευτεί από τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας προς ανάδειξη της σπουδαιότητας της υγιεινής διατροφής ρύζι με λαχανικά και κεφαλοτύρι.

Ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «Αγίου Αντωνίου» θα παρουσιάσει τα παραδοσιακά προϊόντα του, τα οποία θα διαθέσει προς πώληση ενώ παράλληλα θα έχουμε την δυνατότητα να κεραστούμε τα περίφημα χειροποίητα φύλλα πίτας «περέκ».