Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πάρκο μετατρέπεται σήμερα το ΑΠΘ

Για έβδομη χρονιά επιστρέφει σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου, σε μία… special edition, η διοργάνωση «ΑΠΘ την Κυριακή».

Με συνολικά 64 δράσεις και 1.250 εθελοντές (στην περσινή τριήμερη διοργάνωση είχαν παρουσιαστεί 55 δράσεις και συμμετείχαν 1.000 εθελοντές), το Αριστοτέλειο μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της πόλης και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να το γνωρίσουν από κοντά μέσα από πειράματα, παρουσιάσεις, παρατηρήσεις, παιχνίδια, ξεναγήσεις σε μουσεία, δημιουργικά εργαστήρια και επιδείξεις. Παράλληλα, μουσικά σύνολα φοιτητών του Πανεπιστημίου παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους στους υπαίθριους χώρους του ΑΠΘ με σκοπό να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες.

Στη φετινή εκδήλωση «ΑΠΘ την Κυριακή» συμμετέχουν το Τμήμα Φυσικής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Βιολογίας, το Τμήμα Γεωλογίας, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, το Τμήμα Γεωπονίας, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, το Τμήμα Ιατρικής, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, το Τμήμα Πληροφορικής, το Τμήμα Χημείας, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, το Τμήμα Οδοντιατρικής, το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, το Παιδικό Κέντρο και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Σερρών.

H «Φοιτητική Εβδομάδα», το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, μόνο εβδομάδα δεν είναι, καθώς ξεκινά τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν 53 συνολικά εκδηλώσεις (48 πέρυσι), στις οποίες συμμετέχουν 500 εθελοντές, φοιτήτριες και φοιτητές.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, επιστημονικές και αθλητικές δράσεις, συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δράσεις για επίκαιρα επιστημονικά και κοινωνικά ζητήματα. Οι «κλασικές» πλέον διοργανώσεις «Αριστοτέλειος δρόμος» και «Κυνήγι θησαυρού» συμπληρώνουν τις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις της μεγαλύτερης φοιτητικής γιορτής.

Σημειώνεται πως με αφορμή το ότι φέτος είναι Παγκόσμιο Έτος για τον Περιοδικό Πίνακα, η Πλατεία Χημείου εντός του ΑΠΘ θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο Περιοδικό Πίνακα, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαρσακέλη, θα διεκδικήσει την είσοδό του στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 21:00, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, θα διεξαχθεί συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα. Συμμετέχουν οι No-Peretero, The Nobel Prize Band, Bye Paula, Elena Rule, Seyh Su, Ακουστικές Επιρροές-Στέλιος Μέρκος και Μουσικοφρένεια.

«Κλασικός Rock Έρωτας κάτω απ’ τ’ αστέρια!» είναι ο τίτλος της φετινής πανηγυρικής συναυλίας της Ορχήστρας του ΑΠΘ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 21:00, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής.

Στη Φοιτητική Εβδομάδα συμμετέχουν:

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Αισθητικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών (ΕΤΑΟΜ) του Τμήματος Κινηματογράφου, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, οι Rugby Rebels Thessaloniki, η ομάδα CULI-TEC, η Κινηματογραφική ομάδα της Οδοντιατρικής Σχολής, η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος –Παράρτημα Θεσσαλονίκης, οι StartNow, τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Θεσσαλονίκης και Σερρών, η Panther Racing Auth, ο Φωτογραφικός Όμιλος του ΑΠΘ, η Ομάδα Φοιτητριών ΠΜΣ Κοινωνικής Ψυχολογίας και Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων, η Comvos-Cooperation and Motivation of Students, η Theatrols, η θεατρική ομάδα της Γερμανικής Φιλολογίας, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, η ΕΥ ΖΗΝ, η iGEM Thessaloniki, οι Ανώνυμοι Θεατρικοί, Πολιτιστικοί Φοιτητικοί Σύλλογοι (Βλάχοι, Δωδεκανήσιοι, Κρήτες, Πόντιοι, Σαρακατσαναίοι), η Arist.u.r.t.le, η ACM AUTh Student Chapter, h C-MobiILE, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το Πολύμορρφο, ο Φοιτητικός Όμιλος Θεάτρου Κινηματογράφου, η Περιβαλλοντική Ομάδα του ΑΠΘ, η AISEC ΑΠΘ, η θεατρική ομάδα Γαλλικού «Μανιφέστο», η nous, οι Παιχνιδάτορες του Πύργου και το Θεατρικό Πραξικόπημα.

Επιπρόσθετα, συμμετέχουν και φορείς εκτός ΑΠΘ, όπως το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι ομάδες του ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση» και «Προμηθέας», το πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» και ο Ρητορικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του ΑΠΘ την Κυριακή και της Φοιτητικής Εβδομάδας η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ