Διαγωνισμός σαρακατσάνικης στριφόπιτας στο Ελευθέριο-Κορδελιό με κριτή την Κική Εμμανουηλίδου

Διαγωνισμός σαρακατσάνικης στριφόπιτας στο Ελευθέριο-Κορδελιό με κριτή την Κική Εμμανουηλίδου

Διαγωνισμό σαρακατσάνικης στριφόπιτας με κριτή την γνωστή σεφ Κική Εμμανουηλίδου, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και δημοσιογράφο γεύσης, διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο Σταυραετός», χθες Κυριακή 12 Μαΐου, στον πεζόδρομο της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού.
Ο διαγωνισμός, που είχε σαν στόχο την προβολή και ανάδειξη της Σαρακατσάνικης Κουζίνας και έγινε σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος (μέλος της οποίας είναι η κ. Εμμανουηλίδου)  έγινε προς Τιμή της Σαρακατσάνας Μάννας, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Σαρακατσάνικου Σχολαρχείου» και πλαισιώθηκε από ζωντανή σαρακατσάνικη μουσική  και  τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Σε όλες τις Μητέρες προσφέρθηκαν ανθόφυτα γλαστράκια ενώ όλος ο κόσμος κεράστηκε φέτα, ξινόγαλα, ρακί και σουβλάκια.

Στις 3 νικήτριες του διαγωνισμού στριφόπιτας απονεμήθηκαν «Χρυσά Βραβεία».

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αθανάσιος Γαλατάς,  Εκπαιδευτικός Συγγραφέας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η συμβολή της Σαρακατσάνας Μάννας στην οικογένεια, την Πετριά, την Θρησκεία».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Γιάννης Φαρμάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου  «Σταυραετός» & Υπεύθυνος Νεολαίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο κ. Γιώργος Μουτσιάνας Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.