Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τρία… νέα κόμματα κάνουν τις εξαγγελίες τους από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Οι εκπρόσωποι τριών… νέων κομμάτων θα παρουσιάσουν τις προγραμματικές τους θέσεις για τον τρόπο διοίκησης της Θεσσαλονίκης, σε μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, στις 7:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δεν πρόκειται, όμως, για συνηθισμένα κόμματα, αλλά για εικονικούς πολιτικούς φορείς που δημιούργησαν παιδιά ηλικίας 13-16 ετών, τα οποία παρακολουθούν το πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του αύριο», στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τα παιδιά θα γίνουν… ηγέτες  για μια μέρα, παρουσιάζοντας το όραμά τους και τις προτάσεις τους για τη Θεσσαλονίκη, μέσα από τα τρία νέα κόμματα που δημιούργησαν τα ίδια, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές.

Η παρουσίαση των νέων κομμάτων συμπίπτει με την τελετή αποφοίτησης του προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα – Ηγέτες του Αύριο», το οποίο συνεχίζοντας για έβδομη συνεχή χρονιά την προσπάθεια να αναδείξει και να στηρίξει εφήβους της πόλης μας με σκοπό να γίνουν μοχλοί αλλαγών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, προκηρύσσει την έναρξη του επόμενου κύκλου συναντήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του προγράμματος, «όταν τα αποθέματα στερεύουν, οι ιδέες μοιάζουν να επαναλαμβάνονται, και οι λύσεις ακούγονται ίδιες…, τα παιδιά έχουν κάτι να μας πουν. Ελάτε να το ακούσετε. Γιατί αυτά θα είναι οι ηγέτες του αύριο».

Το πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνεται από το 2013, με στόχο αφενός να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές δυνατότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά, και αφετέρου να καλλιεργήσει τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσει παιδιά με θέληση, πείσμα και όραμα, και όχι απαραίτητα έμφυτα ταλέντα, και να τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν σε τομείς που θα επιλέξουν.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό Πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Οι συνεντεύξεις επιλογής για το επόμενο κύκλο του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος: childrenleaders.uom.gr

Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν στο email:childrenleaders@uom.edu.gr ή στο τηλέφωνο: 2310-891.308, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη  από 09:00-17:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ