Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

A Cappella από την Πανεπιστημιακή Χορωδία American University Singers

Χορωδιακή Μουσική A Cappella στους χώρους της Καθολικής Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη (Φράγκων 19) θα παρουσιάσουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα μέλη επίλεκτου χορωδιακού σχήματος του American University Chamber Singers από την Washington την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Χορωδία και στο πλαίσιο περιοδείας της, υπό τη διεύθυνση του Daniel Abraham, με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Αναστάσιου Στρίκου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένες συνθέσεις, σύγχρονες και κλασσικές, κομμάτια από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κούβα, την Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, ενώ δεν θα λείψουν και τα γκόσπελ και τα σπιρίτσουαλ.

Η χορωδία American University Chamber Singers ιδρύθηκε το 1934 από τον James McLain. Τα Χορωδιακά Σύνολα του American University έχουν ακμάσει κάτω από την εξαιρετική διεύθυνση πολλών από τους πιο διάσημους μαέστρους της περιοχής της Ουάσινγκτον, όπως: Paul Calloway, Norman Scribner, Vito Mason, Paul Hill, Sondra Proctor και Elise Eisenhower.

Υπό την καθοδήγηση του Daniel Abraham από το 2000, το χορωδιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου συνεχίζει να ευημερεί και να διατηρεί την παράδοσή του στην αριστεία στις μουσικές επιδόσεις.

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τηλ. 2310 602599

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ