Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση του βιβλίου “Ζωή… η Ζωή μου!” της Μαρίας Μητσιούλη

Το βιβλίο της Μαρίας Μητσιούλη “Ζωή… η Ζωή μου!”, εκδόσεις Πηγή, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Μαΐου, ώρα 19.00′ , στο Public (Τσιμισκή 24 Θεσσαλονίκη).

Ένα αισθηματικό μυθιστόρημα για τη Ζωή και τη ζωή της που στροβιλίζεται στο πάθος ενός αδιέξοδου έρωτα, που συμβιβάζεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο. Μια ιστορία αφιερωμένη στη γυναίκα της …διπλανής πόρτας, της διπλανής σχέσης, του διπλανού γάμου. Σ αυτούς που εγκλωβίζονται και βλέπουν τη ζωή τους να φεύγει μακριά τους…

Η Ζωή και ο Άρης. Μια σχέση με ημερομηνία λήξης που δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ… Μια παθιασμένη σχέση καταδικασμένη τόσο για τα θύματα , όσο και για τον θύτη της.

Περιγραφές από το βιβλίο:

Τον αγαπώ, του είπε, απωθώντας τον απαλά.

-Όχι, δεν τον θέλεις. Ποτέ σου δεν τον ήθελες. Είσαι δικιά μου. Μόνο δικιά μου. Ποτέ δεν θα ανήκεις σε κανέναν άλλον. Μόνο σε μένα. Θα κοιμάσαι μαζί του και θα σκέφτεσαι εμένα. Θα συγκρίνεις τον έρωτά μου με τον δικό του. Ποτέ σου δεν θα ευτυχίσεις μαζί του. Ποτέ σου δεν θα με ξεπεράσεις. Μου ανήκεις! Το καταλαβαίνεις ; Μου ανήκεις!

Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση έπεφταν οι δηλώσεις του, σα σφήνες στο μυαλό της.

-Τον αγαπάω…ξαναείπε εκείνη, σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει ένα τέλος σ όλο αυτό το μαρτύριο.

Εκείνος θώπευε το κορμί της, εξερευνούσε αχόρταγα ό,τι του είχε στερήσει η απουσία της από κοντά του τόσον καιρό. Ήξερε ακριβώς πώς να το ξυπνήσει. Γνώριζε κάθε κρυφή του επιθυμία και ανάγκη. Εκείνη παρέμεινε ακούνητη, αμέτοχη και ψυχρή. Αυτό επίτασσε η λογική της εκείνη τη στιγμή. Δεν ενέδωσε  στα χάδια του. Δεν ανταποκρίθηκε στα φιλιά του. Δεν δέχτηκε την ίδια της την ύπαρξη! Αποποιούνταν την ίδια της τη ζωή , εκείνη τη στιγμή!

 

Οι καρμικοί έρωτες και οι αδιέξοδες σχέσεις

«Ο έρωτας είναι από τη φύση του κάτι μαγικό .Κάτι μεταφυσικό .Κάτι μοναδικό .Είναι ένα δέσιμο .Μια έντονη επιθυμία. Ένα ταξίδι .Σε αισθήσεις .Παραισθήσεις . Ψυχισμό . Μυαλό . Ψυχή . Τ΄ανακατεύει όλα μαζί  και χτίζονται παραμύθια .Και μιλάω για τον αληθινό έρωτα .Τον υγιή . Ενίοτε κάποιες φορές βλέπουμε ανθρώπους που έρχονται κοντά και στην πάροδο του χρόνου αποκαλύπτεται στην πορεία ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να ήταν μαζί . Και καταλαβαίνουν πόσο άδικο και κρίμα θα ήταν να μην βρίσκονταν ποτέ . Ναι …ίσως ο έρωτας να έχει μια δόση μεταφυσικού .Γιατί σκέπτεσαι τις συνθήκες και μονολογείς …<<δεν μπορεί…έπρεπε να γίνει…ήταν γραφτό>> . Αυτό το κισμέτ που όλοι φανταζόμαστε και λίγοι το ζούμε» λέει η συγγραφέας.

-Και για ποιον λόγο οι γυναίκες κυρίως «παγιδεύονται» σε αδιέξοδες σχέσεις; Δέχονται για όλη τους τη ζωή να είναι το…δεύτερο πρόσωπο; …

Εκείνοι που παγιδεύονται σε αδιέξοδες σχέσεις συνήθως είναι άνθρωποι που δυστυχώς δεν σήκωσαν κεφάλι .Δεν γνώρισαν τον εαυτό τους .Δεν του έδωσαν ταυτότητα .Προσωπικότητα. Είναι εκείνοι που επιτρέπουν στους άλλους να τους κάνουν σάκο του μποξ. Να τους χειραγωγούν. Να τους εκμεταλλεύονται .Η εκμετάλλευση έχει πολλά πρόσωπα .Και στα περισσότερα κερδίζει εκείνος που καταφέρνει να βάζει στο χέρι τους άλλους. Να τους ρουφάει την ψυχή .Και δυστυχώς τα θύματα δεν έχουν σταθεί στα πόδια τους .Δεν είδαν τα όριά τους .Δεν κυνήγησαν να τ΄αγγίξουν. Με αποτέλεσμα να καθηλώνονται στο έδαφος .Είναι αδύναμοι .Όπως αδύναμη στάθηκε και η Ζωή, η ηρωίδα του βιβλίου μου απέναντι στην σχέση της με τον Άρη .Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις .Το παν είναι να θες ! Να κάνεις επανεκκίνηση σε σένα .Να συστηθείς στον εαυτό σου .Να βρεις την δύναμη. Να πατήσεις γερά στη γη. Να πεις μπορώ !Θέλω ! Διεκδικώ ! Ότι μπορώ να έχω .Με αυτοσεβασμό πρωτίστως και αλληλοσεβασμό. Να ξέρεις τι θες .Και κυρίως να θες εσένα ! Όπως σε έχεις φανταστεί .Θεωρώ ότι από την φύση τους οι γυναίκες ως πολυδιάστατο ον ( μητέρα-σύζυγος-ερωμένη-κόρη) ,είναι πιο συναισθηματικά όντα που εγκλωβίζονται στον εκάστοτε ρόλο που ερμηνεύουν .Χωρίς αυτό βέβαια  να δεσμεύει τις προσωπικότητες», απαντά η Μαρία Μητσιούλη.

 

Η συγγραφέας

Η Μαρία Μητσιούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Η σχέση της με τη γραφή ερωτική και συνάμα αναπόφευκτη, κατάλοιπο παπούδων Μικρασιατών , με τον καλλιτεχνικό οίστρο στο αίμα τους. Στα νιάτα της , σκάρωνε ποιήματα και διηγήματα. Ακόμη αυτό κάνει! «Η Σαϊμέ Σουλτάν…η Μάγισσα», από το βιβλίο «Οι Μάγισσες της Θεσσαλίας», των εκδόσεων I Write, είναι διήγημα που της χάρισε την πρωτιά σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό. Όπως επίσης και το «Σαλαάμ», το οποίο διακρίθηκε με έπαινο σε αντίστοιχο διαγωνισμό και βρίσκεται σε συλλεκτική έκδοση δεκατριών διηγημάτων των εκδόσεων «Γράφημα».

Μια διάκριση ακόμη που της ανήκει είναι το 3ο Βραβείο για τη νουβέλα της με τίτλο «Η ωραία Ελένη», στον διαγωνισμό «Ασημένια Σελίδα ΙΙΙ-Νουβέλα», των εκδόσεων Μωραϊτης , μέσα από (60) συνολικά συμμετοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ