Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ βάζει πλώρη για τα μεγαλύτερα θερινά θέατρα όλης της χώρας. Σκηνοθεσία, Νικαίτη Κουντούρη.

Στον ομώνυμο ρόλο η Υρώ Μανέ και μαζί τις, συνοδοιπόροι επί σκηνής οι Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου, καθώς και οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

Πρεμιέρα καλοκαιρινής περιοδείας: Δευτέρα 24 Ιουνίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Στη Θεσσαλονίκη θα έρθει στο θέατρο Κήπου τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. 

 Η «Ρένα», η ηρωίδα από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, βγαίνει από τις σελίδες και- επί σκηνής πλέον- διηγείται τη θυελλώδη ζωή της αλλά και, άθελά της, ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Μια παράσταση ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

 

Ταυτότητα παράστασης


Ρένα του Αύγουστου Κορτώ
Στον ομώνυμο ρόλο η Υρώ Μανέ

Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.
Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί: Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.


Θεατρική διασκευή:
Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία:
Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά-κοστούμια:
Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Video: Στέφανος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Θάλεια Γρίβα
Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου
: Μαρία Παπαδοπούλου
Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη
Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης και
video: Ευάγγελος Κοντομούς

Προώθηση και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου – We Will

Σχεδιασμός αφίσας: Θωμάς Παλυβός

Τιμές εισιτηρίων: 18 € (γενική είσοδος), 15 € (Φοιτητικό, άνω των 65), 13 € (Ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων).

Δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα ΕΔΩ.
https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/rena/

 

Η παράσταση μέσα από τα λόγια των συντελεστών της

«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.»

Νικαίτη Κοντούρη

 

«Η Ρένα θα μπορούσε να είναι μια ακόμα πουτάνα. Μια ακόμα ξεμωραμένη ηλικιωμένη πουτάνα με πολλές εμπειρίες. Δεν είναι όμως. Γιατί δεν είναι ούτε η πουτανιά που την ορίζει. Ούτε τα χρόνια. Ούτε η ίδια η ιστορία. Η λαχτάρα της για τη ζωή και ο έρωτάς της για το αύριο είναι που την ορίζουν. Η επιθυμία της να ξημερώσει ένα ακόμα πρωί, να πιει το καφεδάκι της μαζί με το τσιγάρο της στο μπαλκόνι και να κοιτάει όπου φτάνει το μάτι της και ακόμα παραπέρα. Και αν σε δει στο δρόμο μετά να σου πει: “Να ζήσεις όσο μπορείς πιο ευτυχισμένος. Ν’ αγαπήσεις και ν΄ αγαπηθείς”.»

Στέλιος Χατζηαδαμίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ