Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ! Πήρε το Champions League στη Μαδρίτη

Η Λίβερπουλ νίκησε την Τότεναμ με 2-0 στον αγγλικό “εμφύλιο” τελικό του Champions League στο “Wanda Metropolitano” της Μαδρίτης, το βράδυ του Σαββάτου 1 Ιουνίου, και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της!

Το σκορ άνοιξε ο Σαλάχ μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, με πέναλτι που κέρδισαν οι “κόκκινοι” στα πρώτα 23 δευτερόλεπτα για χέρι του Σισοκό στην περιοχή. Ο Αιγύπτιος εκτέλεσε εύστοχα νικώντας τον Γιορίς από την άσπρη βούλα και πέτυχε το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ σε τελικό (μετά του Μαλντίνι το 2005) με το δεύτερο γρηγορότερο πέναλτι στην ιστορία της διοργάνωσης (μετά του Μικού της Βέρντερ Βρέμης κόντρα στον Παναθηναϊκό το 2006).

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Οριγκί στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με ωραίο διαγώνιο σουτ με το αριστερό, σφραγίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου με το τρίτο του γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες συνολικά στη διοργάνωση!

Η Τότεναμ απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Άλισον την σταμάτησε με σπουδαίες αποκρούσεις στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Σπερς και χρειάστηκε να επέμβει.

Συνθέσεις:

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουίνκς (66′ Μόουρα), Σισοκό (74′ Ντάιερ), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (82′ Γιορέντε), Σον, Κέιν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (88′ Γκόμες), Φιρμίνο (58′ Οριζί).

thestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ