Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τον 19ο γύρο της Ελλάδος κάνει ο 73χρονος ποδηλάτης Γιάννης Ουζουνίδης

Αφιερωμένος στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων είναι ο 19ος γύρος της ηπειρωτικής Ελλάδας που ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Μαΐου ο διακεκριμένος ποδηλάτης Γιάννης Ουζουνίδης, με αφετηρία την Κρύα Βρύση και σκοπό να διανύσει 3.500 χιλιόμετρα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών. Τον 73χρονο τολμηρό ποδηλάτη ξεπροβόδισαν φορείς και σύλλογοι της Κρύας Βρύσης, με μία εκδήλωση στην πλατεία της δημοτικής ενότητας.

Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για τον γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ.) και το 1994 πάλι για τον γύρο της Ελλάδας, αυτή τη φορά με διαδρομή επιπλέον 900 χιλιομέτρων από τον πρώτο, δηλαδή 4.200 χλμ. σε δεκαέξι ημέρες. Ο δεύτερος γύρος της χώρας ήταν ιδιαίτερα επίπονος για το 47χρονο τότε ποδηλάτη, ο οποίος έπρεπε να κάνει πετάλι καθημερινά για περισσότερα από 250 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν άλλοι 13 γύροι της Ελλάδας, με τελευταίο αυτόν του περσινού Απριλίου. Ο ποδηλάτης διανυκτερεύει με το αντίσκηνο στην ύπαιθρο και κάποιες νύχτες μένει σε ξενοδοχείο για λόγους υγιεινής. Κουβαλά βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης.

Τις εμπειρίες και από αυτή τη διαδρομή θα τις αποτυπώσει σε χειρόγραφο ημερολόγιο. Από την έναρξη των διαδρομών του ο κ. Ουζουνίδης έχει εκδώσει έντεκα βιβλία, ενώ συνολικά 105 βιβλία παραμένουν ανέκδοτα. Αν και είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει τους γύρους της Ελλάδας, συνεχίζει απτόητος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ