Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εγκαινιάστηκε το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με μελωδίες και τραγούδια ξεκίνησε η τελετή εγκαινίων του 38ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019, το οποίο αναπτύσσεται από την Παρασκευή μπροστά από το πάρκο του Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Ο αγιασμός έγινε από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών για την διατήρηση, συνέχεια και ανάπτυξη του πνευματικού, πολιτιστικού θεσμού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει το Φεστιβάλ, κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν και στα πρώτα εγκαίνια. Επίσης, τόνισε ότι στο φεστιβάλ θα παραβρεθούν περισσότεροι από 500 συγγραφείς και θα υπογράψουν τα βιβλία τους στα εκθετήρια.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι πρώην υπουργοί Στέλιος Παπαθεμελής και Νίκος Παρασκευόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ιακώβου, εκπρόσωπος του επαγγελματικού επιμελητηρίου, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σαουλίδης,

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Ντίνο Χριστιανόπουλο, έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της Θεσσαλονίκης.

Θα λειτουργεί καθημερινά 18.30 – 23.00. Τις Κυριακές και το πρωί 11.00 -14.00 & 18.30 – 23.00

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ