Εγγραφές για καλοκαιρινή απασχόληση παιδιών με ρομποτική στην Υδρόγειο

Εγγραφές για καλοκαιρινή απασχόληση παιδιών με ρομποτική στην Υδρόγειο

Ξεκινούν στις 20 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 9 Ιουλίου τα μαθήματα ρομποτικής για παιδιά στην Υδρόγειο (Παπαναστασίου 150, Χαριλάου).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία ευχάριστη δραστηριότητα, να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά θα σχεδιάσουν, θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν με διάφορα ρομποτικά εργαλεία, θα πάρουν μέρος σε διάφορες δοκιμασίες και θα λύσουν ρεαλιστικά προβλήματα.

Τα τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής της Υδρογείου λειτουργούν από το 2009 και τα μαθήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα από την ομάδα των έμπειρων εκπαιδευτών μας, έτσι ώστε τα παιδιά να μπουν στον κόσμο των S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Art, and Math) και να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες.

Μέσω των αυθεντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις οποίες θα πάρουν μέρος, τα παιδιά θα αρχίσουν να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, να εργάζονται ομαδικά, να κάνουν δοκιμές, να διορθώνουν τα λάθη τους, να γίνονται μικροί εφευρέτες και επιστήμονες. Μέσα από το παιχνίδι θα μάθουν να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν, να βάζουν τη φαντασία τους να δουλέψει και να δοκιμάζουν τις ιδέες τους στην πράξη!

Καθημερινά γύρω μας ερχόμαστε σε επαφή και χρησιμοποιούμε αυτοματισμούς και τεχνολογίες οι οποίες δεν γνωρίζουμε πως λειτουργούν. Οι μαθητές, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν ρομποτικούς μηχανισμούς που συναντάμε σε εργοστάσια όπως ιμάντες μεταφορές ή αυτόνομα οχήματα,  θα προσομοιώσουν συμπεριφορές και μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και θα σχεδιάσουν τεχνολογικές λύσεις για προβλήματα που συναντάμε στον πραγματικό κόσμο.

Τα τμήματα χωρίζονται με βάση την ηλικία και μπορούν λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας  από 6 ετών και πάνω.

Τα μαθήματα γίνονται στα ειδικά διαμορφωμένα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια μας στην Παπαναστασίου 150 (Χαριλάου, δίπλα στο γήπεδο του Άρη). Το μάθημα είναι δίωρο κάθε Τρίτη & Πέμπτη και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Κόστος προγράμματος 60€. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://bit.ly/2IwM2lp

 

Υδρόγειος

Παπαναστασίου 150, Χαριλάου

Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 328 797 – Fax. 2310 328 898