Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

5ο Φεστιβάλ «Μουσικές Συναντήσεις 2019» στο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Με πέντε ξεχωριστές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που σφραγίδα τους έχουν την ποιότητα πραγματοποιείται το φετινό 5ο Φεστιβάλ «Μουσικές Συναντήσεις 2019»  που διοργανώνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Οι συγκεκριμένες μουσικές εκδηλώσεις που γνώρισαν τα προηγούμενα χρόνια την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού και έχουν εξελιχθεί σε  σημαντικό θεσμό Πολιτισμού διοργανώνονται με αφορμή την 21η Ιουνίου, “Παγκόσμια ημέρα μουσικής” που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις και σε πολλές χώρες.

Οι συναυλίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής μουσικής γιορτής φέτος θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 21η Ιουνίου έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου και περιλαμβάνουν τέσσερις διαφορετικές συναυλίες με μουσικά σχήματα που θα ερμηνεύσουν από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, τις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, μουσική δωματίου, Swing και Jazz καθώς και μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Επιπλέον φέτος στο πλαίσιο του οικολογικού προβληματισμού και της προστασίας της φύσης, πραγματοποιείται Αφιέρωμα στο Περιβάλλον προβολή της  ταινίας τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) ‘’Ο Μικρόκοσμος ‘’.

Στο 5ο Φεστιβάλ «Μουσικές Συναντήσεις» συμμετέχουν γνωστά μουσικά συγκροτήματα, αλλά και καλλιτεχνικές ομάδες σε εθελοντική βάση υπό τον συντονισμό και την επιμέλεια του μουσικού Ηρακλή Καζάκη.

«Συνεχίζουμε και φέτος τις ποιοτικές εκδηλώσεις μας που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά 4 συναυλίες και ένα ντοκιμαντέρ παρέχοντας το καλλιτεχνικό βήμα σε ομάδες και μεμονωμένους  καλλιτέχνες του ευρύτερου βορειοελλαδικού  χώρου, πέρα από τα συνηθισμένα στερεότυπα της μουσικής ψυχαγωγίας. Τιμώντας την ‘’Παγκόσμια ημέρα μουσικής’’ που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις και σε πολλές χώρες αντιμετωπίζουμε τη μουσική τέχνη στην ολότητά της χωρίς τους τεχνικούς διαχωρισμούς σε μουσικά είδη, αλλά με βασικό γνώμονα το υψηλό  καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Κρατήσαμε τον πήχη ψηλά και ανταμειφτήκαμε από την αγάπη και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου που ελπίζουμε ότι και φέτος θα επαναληφθεί» σημειώνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

  • Παρασκευή 21η Ιουνίου (*Παγκόσμια ημέρα Μουσικής ) συναυλία με την ‘’Ομάδα Μουσικής έκφρασης’’ σε ένα πρόγραμμα Ελληνικού τραγουδιού.

(Ελαιόραμα Πυλαίας)  .

  • Δευτέρα 24 Ιουνίου. Συναυλία με το 8μελές σχήμα ‘’οι Λούστροι’’ (περιήγηση στις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, από το Λίβανο, τα ελληνικά παράλια της Μ. Ασίας έως και το νεότερο Ελληνικό τραγούδι ) φωνή & κανονάκι: Görkem Ökten – Saoulis Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Σαούλης.
  • Τρίτη 25 Ιουνίου. Αφιέρωμα στο Περιβάλλον προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) ‘’Ο Μικρόκοσμος ‘’ * για μικρούς και μεγάλους
  • Τετάρτη 26 Ιουνίου. Κουαρτέτο εγχόρδων ‘’Nuevo’’   *σε ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου καθώς και μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.
  • Πέμπτη 27 Ιουνίου. Mary Doutsi   and the Swingers σε Swing και Jazz
  • με την Μαίρη Ντούτση φωνή  & Jazz Quartet

 

 

Χώρος διεξαγωγής :  Ελαιόρεμα Πυλαίας

Ώρα έλευσης  9.μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες  τις εκδηλώσεις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ