Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ars in Ecclesia – Τέχνη στην εκκλησία – Rising stars

Το Crescendo Hellas προτείνει ένα ρεσιτάλ βιολιού με την ανερχόμενη νεαρή βιολονίστα Αιμιλία Γκασπαριάν, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, ώρα 7 μ.μ. στην Ευαγγελική Εκκλησία (οδού Ποσειδώνος 57, στα όρια των δήμων Καλαμαριάς – Πυλαίας Χορτιάτη τηλ. 231 081 6510).

Η νεαρή σολίστ έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού αποσπώντας το πρώτο βραβείο και έχει συμπράξει με ορχήστρες σε Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Η.Π.Α. και Ελλάδα.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκι σε Ρε μείζονα, καπρίτσιο και καμπανέλα του Παγκανίνι, σονάτα του Μπαχ και άλλα.  Στο πιάνο συνοδεύει η Γιάσμιν Αταμπεκιάν.

Ο κύκλος συναυλιών Rising stars δίνει τη δυνατότητα σε νέα ταλέντα να έχουν μια καλλιτεχνική εμπειρία, που θα τους βοηθήσει στην καριέρα τους.  Σας καλούμε να απολαύσετε μαζί μας τα απαιτητικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, σε έναν χώρο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο σύνολα μουσικής δωματίου και τον ήχο του βιολιού ειδικότερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο χώρος κλιματίζεται.

Δείτε τον χάρτη εδώ:

https://goo.gl/maps/37rXLaVYqjP2

Λίγα λόγια για το Crescendo

Το Crescendo είναι ένας οργανισμός με παρουσία σε 40 χώρες και από το 2016 εκπροσωπείται στην Ελλάδα και την Κύπρο, στα πλαίσια της Αγάπης-Agape.  Πρόκειται για ένα εργαλείο επικοινωνίας και δικτύωσης των μουσικών και των σπουδαστών μουσικής με σκοπό τις συνέργειες με μη ανταγωνιστικό πνεύμα.  Μέσα από τη συνεργασία με διάφορους τοπικούς φορείς, ορχήστρες και χορωδίες, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για μελλοντικές συμπράξεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς – και όχι μόνο – σε θέματα διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης, διαθρησκειακού διαλόγου και αποδοχής του Άλλου.

To Crescendo Hellas

…δίνει τη δυνατότητα σε νέα ταλέντα να έχουν μια επαγγελματική εμπειρία, που θα τους βοηθήσει στην καριέρα τους

….επενδύει στη νέα γενιά που μέσα στην κρίση δεν έχει τα μέσα για μουσική παιδεία

…στηρίζει τις Τέχνες στην Ελλάδα σε ένα υγιές περιβάλλον

…δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με βαθύτερο νόημα για το κοινό

 

Πώς θα πάτε εκεί:

Η τοποθεσία της εκκλησίας, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πυλαίας και Καλαμαριάς, στον Φοίνικα, κοντά στο Εμπορικό Κέντρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Με τον ΟΑΣΘ στάση ΑΓΟΡΑ με κωδικό στάσης 45060 με λεωφορεία 02, 02Α, 03, 04Ε, 08, 78Ν από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση Ανατολικά.

Και από το ΙΚΕΑ με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, όνομα στάσης πάλι ΑΓΟΡΑ, με κωδικό στάσης 45038.

Από την Εθνικής Αντιστάσεως αν στρίψετε στην οδό Μαρίνου Αντύπα (οδηγεί στο Jumbo) και ανηφορίζοντας στρίψετε αριστερά στο πρώτο στενό, αυτή είναι η Ποσειδώνος. Το κτίριο διακρίνεται εύκολα και υπάρχει αυλή για πάρκινγκ.

 

Σύντομα βιογραφικά

ΑΙΜΙΛΙΑ ΓΚΑΣΠΑΡΙΑΝ (βιολί)

Η δεκαεπτάχρονη βιολίστρια Αιμιλία Γκασπαριάν, γεννήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας από γονείς αρμενο- ελληνικής καταγωγής.

Σε ηλικία 5 χρόνων μετακόμισε με την οικογένεια της στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού με την καθηγήτρια του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Μαρίνα Σελκοβα.

Το χρονικό διάστημα 2015-2018 η Αιμιλία συνέχισε τις μουσικές της σπουδές με τον καθηγητή του New England Conservatory, Άντριου Τάιλερ στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Η νεαρή Γκασπαριάν έχει συμμετάσχει  σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε:                                                                                                                                                     * « Totenberg» διεθνής διαγωνισμός βιολιού, Μασσαχουσέτη ΗΠΑ (1ο βραβείο),                                           *  « Μικρός Μότσαρτ», διαγωνισμός στο Carnegie Hall, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (1ο βραβείο),

*   Νέα Ταλέντα με Ορχήστρα, Μιλάνο Ιταλία (1ο βραβείο),                                                                                   *    Ενέργεια για Ζωή, Βιέννη, Αυστρία (βραβείο “Σολίστ”),                                                                                     *    Διαγωνισμός Βιολιού, Ραφήνα Αθήνα, Ελλάδα (1ο βραβείο),                                                                           *     Brockton Symphony , διαγωνισμός για νέους Σολίστ, Μασσαχουσέτη, ΗΠΑ (2ο βραβείο),

*    Διαγωνισμός βιολιού Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα (1ο βραβείο),                                            *    Λεονίντ Κόγκαν, Διεθνής διαγωνισμός, Βρυξέλλες, Βέλγιο (2ο βραβείο και ειδικό βραβείο ένα γαλλικό βιολί  19ου αιώνα για ένα χρόνο).

Η Αιμιλία έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και Masterclass με διακεκριμένους μουσικούς όπως οι Vadim Repin, Yuri Bashmet, Ivri Gitlis, Alexander Trostyansky, Karen Aroutunian, κ.ά.

Έχει επίσης εμφανισθεί ως σολίστ σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία και ΗΠΑ με διάφορες ορχήστρες, μεταξύ των οποίων                                                                                                                                                             η Φιλαρμονική Ορχήστρα Σάλεμ, Μασσαχουσέτη, ΗΠΑ,                                                                                             η Hillyer Festival Orchestra, ΗΠΑ,                                                                                                                                         η Μπαρλασσινα Ορχήστρα, Μιλάνο, Ιταλία,                                                                                                             η Yuri Bashmet Energy for Life ορχήστρα, Βιέννη, Αυστρία,                                                                                  η  New Conservatory ορχήστρα, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, κ.ά.

Η  Αιμιλία Γκασπαριάν είναι μαθήτρια Γ’ Λυκείου και συνεχίζει να παίρνει  μαθήματα βιολιού από διακεκριμένους  καθηγητές  βιολιού σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

 

ΓΙΑΣΜΙΝ  ΑΤΑΜΠΕΚΙΑΝ (πιάνο)

ΣΠΟΥΔΕΣ

1991-1994:  Μουσικές σπουδές στο «Babajanyan” Musical College, Yerevan, Armenia.

1994-1999:  Πτυχιακές μουσικές σπουδές στο Yerevan State Conservatory

2004:  Ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών στο Yerevan State Conservatory.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

1993: Διεθνής διαγωνισμός για νέους πιανίστες, Αρμενία

1ο  βραβείο & «Ειδικό» βραβείο.

1997 : Διεθνής διαγωνισμός πιάνου ”A.Khachaturian”

Yerevan, 2ο βραβείο.

2000:   Διεθνής διαγωνισμός πιάνου “Pierre Lantier & Auber”

Παρίσι.,Γαλλία. 2ο βραβείο και  ειδικό βραβείο “AUBER”

2006: 12ος  Διεθνής διαγωνισμός πιάνου, Αθήνα. Δίπλωμα.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ  ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ

(GRAND HALL of PHILHARMONY)

1993: Saint-Saens- Piano Concerto # 2

Διευθυντής ορχήστρας : G. Mouradian

1997: A. Khachaturian- Piano Concerto

Διευθυντής ορχήστρας: E. Khachaturian

2000: Chopin – Piano Concerto Νο.2

Διευθυντής ορχήστρας : K. Dourgarian

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

2007:  Chopin- Andante Spianato & Grand Brilliante Polonaise

Διευθυντής ορχήστρας : Χ. ΗΛΙΑΔΗΣ

RECITALS

Στο  Yerevan, Armenia – Khachaturian Hall, Sayat-Nova Hall, Grand & Small Halls of Philharmony

Στο Παρίσι, Γαλλία  – Mairie de Paris

Στη Θεσσαλονίκη- ΝΩΘ, Αρχαιολογικό  Μουσείο, Βαφοπούλειο, Κέντρο Μουσικής, Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ