Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Ευχαριστώ» του ΑΠΘ στο Πυροσβεστικό Σώμα

«To ΑΠΘ αισθάνεται την ανάγκη να σας εκφράσει τις θερμές και ειλικρινείς του ευχαριστίες για τον αγώνα που δώσατε, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, απευθυνόμενος στους Πυροσβέστες που συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς της 25ης Απριλίου 2019 στο υπόγειο του κτιρίου Βιολογίας του ΑΠΘ και στη διάσωση εγκλωβισμένης Υποψήφιας Διδάκτορα.

Σε ένδειξη αναγνώρισης για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την 25η Απριλίου, το ΑΠΘ διοργάνωσε ειδική τιμητική εκδήλωση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, χθες, 4 Ιουλίου 2019.

Οι Πρυτανικές Αρχές και τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ ευχαρίστησαν και απέδωσαν τιμή στους Αξιωματικούς και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, με την απονομή από τον  Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, τιμητικής πλακέτας στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχο Δημήτριο Κοντογιάννη.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Σπυρίδων Βαρσάμης, επέδωσε στον Πρύτανη του ΑΠΘ αναμνηστικό του Πυροσβεστικού Σώματος,ευχαριστώντας τον για την άριστη συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όλα τα χρόνια της Πρυτανείας του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Πυροσβεστών του 1ου, 2ου & 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), του Κεντρικού Ιατρείου  και του Επιτελείου της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, που έλαβαν μέρος στην αντιμετώπιση του συμβάντος.

Φωτογραφία: (από αριστερά) Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ