Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αναβαθμίστηκαν 6 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στο Δήμο Παύλου Μελά

Στο πλαίσιο του έργου «Βελτιώσεις – Συντηρήσεις αθλητικών χώρων» της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά αναβαθμίστηκαν 6 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε 4 διαφορετικές υπαίθριες τοποθεσίες στις Δημοτικές Κοινότητες Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης που επελέγησαν σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού.

Με στόχο να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες κυρίως της μαθητικής νεολαίας για άσκηση, ενασχόληση με τον αθλητισμό και ψυχαγωγία, ο Δήμος Παύλου Μελά πραγματοποίησε με την έναρξη του καλοκαιριού 2019, επεμβάσεις συντήρησης και διαμόρφωσης σε γήπεδα καλαθόσφαιρας.

Οι επεμβάσεις περιελάμβαναν μεταξύ άλλων

α)επίστρωση με ασφαλτικό τάπητα,

β)επίστρωση με ελαστικό χυτό τάπητα εξωτερικού χώρου,

γ)ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού,

δ)επιδιόρθωση της περίφραξης σημειακά,

ε)κατασκευή περιμετρικών καναλιών.

Έτσι, βελτιώθηκε η αισθητική και κυρίως η ασφάλεια στους παρακάτω ανοιχτούς δημοτικούς αθλητικούς χώρους:

  • στις εργατικές κατοικίες της Ευκαρπίας, στην Πλατεία Συνταγματάρχη Αθανασίου Κατσιά, στο ύψος της οδού Παπαναστασίου και δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο «Γεώργιος Σπασέγκος», όπου βελτιώθηκαν οι συνθήκες άθλησης σε 2 γήπεδα μπάσκετ.
  • στην οδό Ρήγα Φεραίου της Ευκαρπίας, δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ.
  • στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Πολίχνης, όπου αναβαθμίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 2 γήπεδα μπάσκετ και ενώ ολοκληρώθηκαν στα όρια αυτής της αθλητικής κυψέλης, μέσα στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, ουσιαστικές παρεμβάσεις στα γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου και επανδρώθηκε το υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με τα εξειδικευμένα σύγχρονα όργανα γυμναστικής για δωρεάν εκγύμναση 24 ώρες το 24ωρο.
  • στη διασταύρωση των οδών Μπουμπουλίνας και Μακρυγιάννη στην Άνω Ηλιούπολη, στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες σε γήπεδο μπάσκετ με μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω και της κομβικής του θέσης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης  εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ανάπλαση των παραπάνω δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Λαλέ για τον προγραμματισμό παρόμοιων επεμβάσεων σε γήπεδα καλαθόσφαιρας στα Μετέωρα και στους Ανθόκηπους, στα όρια Πολίχνης, που θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ