Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Όχι αποτσίγαρα στην άμμο» – Εκστρατεία του δήμου Βολβης

Εκστρατεία για να σταματήσει η ρύπανση των ακτών από τα αποτσίγαρα, αρχίζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Στις παραλίες του δήμου Βόλβης, και μέσω των τουριστικών επιχειρήσεων, πρόκειται να μοιραστούν 5.000 χάρτινα τασάκια, τα οποία περιέχουν σε δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) το μήνυμα: «Όχι αποτσίγαρα στην άμμο».

Σημειώνεται, ότι τα φίλτρα τσιγάρων ή αλλιώς “γόπες” αποτελούν ένα από τα πιο συχνά απορρίμματα στις ακτές. Συγκεκριμένα, βάσει δράσεων καθαρισμών τα αποτσίγαρα βρίσκονται συνήθως στην κορυφή της λίστας με τα δέκα πολυπληθέστερα απορρίμματα, μαζί με καπάκια, μπουκάλια, σακούλες, καλαμάκια και κουτάκια αλουμινίου. Τα φίλτρα τσιγάρων αποτελούν πηγή νάνο-ρύπανσης εξαιτίας των μετάλλων που εκχύουν στο περιβάλλον σε μέγεθος νανοσωματιδίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και την προμήθειά τους από ενδιαφερόμενους ξενοδόχους – επιχειρηματίες ή ακόμα και από εθελοντές ιδιώτες στα τηλ. 2397021733, 2397021727 (υπεύθυνος τομέα Περιβάλλοντος ΟΠΑΠ Γιάννης Κοτζαγερίδης).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ