Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κ. Ζέρβας: “η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής”

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας για τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του 2018, που έγινε χθες Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν επιτυχίες σε αυτά για τα οποία ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνοι – απλά πράγματα όπως σκουπίδια, κυκλοφοριακό, πράσινο, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αδέσποτα. Εκεί είναι ο μεγάλος αγώνας και το μεγάλο στοίχημα και λυπάμαι αλλά μετά από αυτά τα οχτώ χρόνια και οχτώ μήνες, η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».

 

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «κατά την άσκηση των καθηκόντων της σημερινής διοίκησης έγινε μία στρατηγικά λανθασμένη επιλογή, να μην ασχολείται σοβαρά με την καθημερινότητα. Προσπαθήσατε, πιστεύω πλέον συνειδητά, ως οδό διαφυγής να γεμίσετε το διοικητικό σας έργο με μεγαλεπήβολα και μεγαλόπνοα σχέδια, με λαμπερές έννοιες όπως εξωστρέφεια, ανθεκτικές πόλεις, βιώσιμη αστική κινητικότητα, παραβλέποντας όμως τα βασικά. Ένα τέτοιο στρατήγημά ήταν καταδικασμένο να αποτύχει».

Σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις τόνισε πως «παρουσιάζοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα με τις προηγούμενες χρονιές, έχουμε την αίσθηση  ότι κάποιος έχει σταματήσει το χρόνο».  Αναφερόμενος σε μία σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν την Διοίκηση, τόνισε πως «δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι με όλα αυτά που ακούμε σήμερα στον απολογισμό».

Αιτιολογώντας συνολικά τη στάση του είπε πως «δεν έρχομαι εδώ για να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος, απλώς θέλω να τονίσω ποιες ήταν οι αξίες και ποια τα ενδιαφέροντα αυτής της διοίκησης. Και βέβαια δεν θέλω να μηδενίσω τις οποίες θετικές ενέργειες και παρεμβάσεις. Όμως η εικόνα της πόλης, οι δείκτες ανεργίας, η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών και των επισκεπτών διαψεύδουν την εικόνα ότι όλα πήγαν καλά».

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στα ζητήματα του μετρό, του Μουσείου Ολοκαυτώματος, της αξιοποίησης των πόρων από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», των αδιάθετων πόρων από τα ανταποδοτικά τέλη, του δανεισμού, των χώρων που παραχωρήθηκαν από τον Ο.Λ.Θ και δεν αξιοποιούνται,του Ο.Α.Σ.Θ.,όπως και των γυάλινων περιπτέρων στη Νέα Παραλία.

Κλείνοντας, έκανε αναφορά στις δικές του πολιτικές και προγραμματικές προτεραιότητες και είπε χαρακτηριστικά πως «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή θα είναι τελευταία φορά που σε αυτή την αίθουσα και με αυτή τη διαδικασία παρουσιάζεται ένας απολογισμός προθέσεων, αφηρημένων εννοιών και χαμηλής αποτελεσματικότητας. Θα αγωνιστούμε πρώτα και κύρια για να συμμαζευτεί η πόλη, να γίνει καθαρή, μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται ή να επισκέπτεται και να προσκαλεί πολλούς άλλους να έρθουν σε αυτήν. Καθαριότητα, ευταξία, κυκλοφορία, οικονομική δραστηριότητα. Αυτή πρέπει να είναι οι στόχοι μας. Πιστεύω βάσιμα και ελπίζω ότι στο άμεσο μέλλον, του χρόνου, σε αυτήν εδώ την αίθουσα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ποσοτικοποιημένο απολογισμό, με αριθμούς, πίνακες, συγκεκριμένα πράγματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ