Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «Μέτρες – Σωζούπολη», συμπληρώνοντας φέτος 41 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτισμικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Δυτικής Θεσσαλονίκης,  συγκεντρώνει για ακόμη μια φορά κάποια από τα δυνατότερα παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα από όλο τον κόσμο, στη σκηνή του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής.

Η αυλαία του πολυπολιτισμικού ανταμώματος της κουλτούρας και των εθίμων του κόσμου ανοίγει την Πέμπτη 29 Αυγούστου και υπόσχεται να μας χαρίσει 4 μέρες γεμάτες χορό, διασκέδαση, πλούσιο θέαμα και μοναδικές εμπειρίες.

Συνολικά 250 χορευτές και μουσικοί από τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και φυσικά την Ελλάδα θα κατακλύσουν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας με τις ξεχωριστές παραδοσιακές φορεσιές τους, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, τα μουσικά ακούσματα, φέρνοντάς μαζί τους χρώμα και άρωμα πατρίδας.

“Υποδεχόμαστε την καινούργια σεζόν σε έναν ανοιχτό, καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για όλη την οικογένεια. 4 καλοκαιρινές βραδιές, υπό το φως της Αυγουστιάτικης σελήνης, όπου οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα όλων των ξένων και ελληνικών φιλοξενούμενων συγκροτημάτων, να απολαύσουν τα ειδικά αφιερώματα προς τιμήν της κάθε συμμετέχουσας χώρας, και μετά το πέρας του επίσημου προγράμματος να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν μέχρι το πρωί στους ήχους της παράδοσης.

Πιαστείτε στον κύκλο και αφεθείτε στους ρυθμούς και τα βήματα της μεγάλης γιορτής του πολιτισμού, της αδελφοσύνης των λαών, της συνεργασίας, της ανταλλαγής, του εθελοντισμού.

Γιατί ο πολιτισμός είναι αυτός που διατηρεί ζωντανή την ιστορία και την παράδοση του κάθε τόπου, προάγει την ευγένεια και αφήνει στην άκρη τις όποιες διαφορές… “, αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Είσοδος ελεύθερη

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

Πέμπτη 29 / Παρασκευή 30 / Σάββατο 31 Αυγούστου & Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:30 

 

Πληροφορίες – Επικοινωνία: 

«13ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής»

Δημοτικό σχολείο, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 29 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019 

Είσοδος ελεύθερη, έναρξη 20:30

#13iffdm #geffest #gefirafestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ