Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σεπτέμβριος 2019 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Εκθέσεις και ποικίλες δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159Α, τηλ. 2310 991610) το μήνα Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, έχει ως εξής:

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

15.30-17.00 Κλειστή εκδήλωση στο πλαίσιο του συνεδρίου “Open Living Lab Days”.

 

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

19.30 Εγκαίνια έκθεσης Anese Cho “Fragmentation” σε επιμέλεια Δρ. Θάλειας Βραχοπούλου.

Ο κατακερματισμένος ρόλος της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, κόρης και επαγγελματία συνιστά την έμπνευση για τη συγκεκριμένη σειρά γλυπτών, η οποία είναι αφιερωμένη στη γυναίκα. Τα έργα της Cho φέρουν ποικίλους συμβολισμούς, συνδέονται με την κοινωνική θέση της γυναίκας, τη γυναικεία υποκειμενικότητα αλλά και τον καρκίνο του μαστού. Η Cho επιχειρεί να αποκαλύψει την καταπιεσμένη και αποκλεισμένη γυναίκα, όχι απλά ερμηνεύοντας, αλλά καταδεικνύοντας πως η ζωή της γυναίκας είναι σε διαρκή μεταβολή.

 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

10.00-14.00 Εκδήλωση «Εκπαίδευση και Απασχόληση: βασικά μεγέθη και διαστάσεις μιας αναγκαίας διασύνδεσης» (είσοδος μόνο με προσκλήσεις στο 210-5218752).

(Αμφιθέατρο)

 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

12.00 Έκθεση έργων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών εαρινού κύκλου και α’ & β’ κύκλου καλοκαιρινών εξερευνήσεων.

 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Έναρξη έκθεσης «Δώρα Φιλίας Ι».

Με την επέτειο των εικοσάχρονων της λειτουργίας του να πλησιάζει, το Τελλόγλειο τιμά τους δωρητές-ευεργέτες για την έμπρακτη και ανιδιοτελή προσφορά τους στο Ίδρυμα. Έμφαση δίνεται στις δωρεές της τελευταίας πενταετίας που αυξήθηκαν σημαντικά, παρόλη τη δύσκολη οικονομική και γενικότερη κρίση στη χώρα μας. Καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα ή το εξωτερικό, οι οικογένειές τους, ιδιώτες, συλλέκτες, αλλά και φορείς προσέφεραν έργα τους ως δείγμα φιλίας και εκτίμησης. Οι δωρεές αυτές, άλλοτε συνδεδεμένες με τις περιοδικές εκθέσεις, αφιερώματα, δράσεις και άλλοτε ανεξάρτητες από αυτές, σφυρηλάτησαν σχέσεις φιλίας κι αλληλοσεβασμού ανάμεσα στο Τελλόγλειο και τους δωρητές, τόνωσαν το έργο του Ιδρύματος και ενίσχυσαν το όραμα των Τέλλογλου για μια συλλογή ανοιχτή σε όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ