“Τhe Wish Tree project” στην παιδική βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

“Τhe Wish Tree project” στην παιδική βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Tο “Τhe Wish Tree project παρακινεί την κοινωνική συνδιαλλαγή μέσω της προσωπικής και συλλογικής έκφρασης και των εικαστικών Τεχνών.Είναι μία πρωτοβουλία της πολιτιστικής διαχειρίστριας και εικαστικού  Έφης Παπαδοπούλου που επιλέχθηκε από το πρόγραμμα της Creative Europe και i-Portunus for short-term financial mobility support. Η πραγματοποίηση των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της  Έφης Παπαδοπούλου, παιδιά από 5 έως 10 ετών μαζί με τους γονείς τους, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα δέντρο ευχών στην παιδική βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης και μαζί να ανακαλύψουν την αξία της πολυμορφίας και της πολύτιμης διαφορετικότητας.

Ξεκινώντας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, τα εργαστήρια θα λαμβάνουν χώρα μεταξύ 18:00 και 20:00 το απόγευμα. Το σύνολο των προγραμματισμένων εργαστηρίων είναι 12. Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και τελευταία μέρα των εργαστηρίων, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση της εγκατάστασης στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

“Θέλεις να μοιραστείς την ευχή σου μαζί μας και να γίνεις μέρος του “Τhe Wish Tree project;
Δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας και εμείς θα φροντίζουμε η ευχή σου να βρει τη θέση της στα κλαδιά του Δέντρου των Ευχών! “, αναφέρουν οι διοργανωτές. Επικοινωνία: www.thewishtreeproject.com

Γιατί:
Τα δέντρο ευχών σε μορφή είτε καλλιτεχνικού έργου, εγκατάστασης, είτε ως απλά στολισμένα δέντρα υπάρχουν σε αγορές του εξωτερικού σε περιόδους εορτών, Χριστουγέννων κτλ.
Σε ειδικές περιστάσεις δηλαδή. Τότε οι παρευρισκόμενοι μπορούν να γράψουν τη δική τους ευχή και να την κρεμάσουν στα κλαδιά του δέντρου.
Οι ευχές παραμένουν κρυφές, κρεμασμένες, περιμένοντας την πραγματοποίηση τους.
Τι θα γινότανε άραγε εάν οι ευχές ήτανε ορατές από τους άλλους; Και εάν μέχρι ενός βαθμού είναι πραγματοποιήσιμες; Και εάν οι άλλοι τότε, οι γύρω μας, μπορούσανε να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση τους;

Το πρότζεκτ αυτό έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε αυτές τις ευχές να γίνουν ορατές.
Η δυναμική και μόνο της έκθεσης και του μοιράσματος ευχών μπορεί να φέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.