Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

1η Διαθεματική Ημερίδα Ειδικής Αγωγής Βορείου Ελλάδος

Tο πρώτο εξειδικευμένο διαθεματικό συνέδριο για κομβικά πεδία της ειδικής αγωγής, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης και απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιστήμονες της Ειδικής αγωγής, σε φοιτητές και σπουδαστές αντίστοιχων ειδικοτήτων και σε εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2019 στο ΚΕΔΕΑ Α.Π.Θ.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές:

Εδώ και αρκετά έτη, οι προκλήσεις και οι προοπτικές στο πεδίο της ειδικής αγωγής είναι ολοένα και αυξανόμενες. Κομβικά πεδία όπως οι Μαθησιακές Δυσκολίες, η Δυσλεξία, ο Αυτισμός, η ΔΕΠΥ κ.ά. απασχολούν εκπαιδευτικούς και ειδικούς της αγωγής όσον αφορά την ευστοχότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση τους αλλά και υποστήριξη των ωφελούμενων μαθητών.

Στόχος της παρούσας διαθεματικής ημερίδας, είναι μέσα από ένα πάνελ καταξιωμένων εισηγητών, να αναδειχθούν και να επισημανθούν ζητήματα, προσεγγίσεις και νέες εξελίξεις που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια εύλογη συνολική εικόνα αναφορικά με τα βασικά αυτά πεδία που θα συναντήσουν ή και συναντούν κατά την άσκηση του έργου τους.

Με στοχευμένες και ουσιαστικές εισηγήσεις θα καλυφθούν σημαντικά σημεία στα προαναφερθέντα πεδία και θα ακολουθήσει και ένα πάνελ συζήτησης όπου θα υπάρξει αναλυτικός διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των συμμετεχόντων.

Η 1η διαθεματική ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές καθώς και σε κάθε ειδικό επιστήμονα και φοιτητή αντίστοιχης ειδικότητας που εργάζεται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της ειδικής αγωγής.

Εισηγητές

 

  • Αλευριάδου Αναστασία, Καθηγήτρια τμήματος ΝηπιαγωγώνΠανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

  • Βάσιου Αικατερίνη: ΕΔΙΠ Σχολικής Ψυχολογίας και Πρακτικής Άσκησης, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής Ψυχολογίας ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 

  • Γιαγκάζογλου Παρασκευή, Αν. Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ

 

  • π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το http://bit.ly/DiathEidiAgogis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ