Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον αγιασμό δυο σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ευχήθηκε σήμερα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρέστη το πρωί στις τελετές αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και του Ασύλου του Παιδιού (33ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης).

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων, αλλά και με γονείς, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε: «Αυτά τα χρόνια είναι τα πιο ωραία της ζωής σας. Μια μέρα έπειτα από αρκετό καιρό θα τα θυμάστε ως τα πιο όμορφα. Να τα απολαύσετε όσο μπορείτε. Να προσέχετε το σχολείο σας, όπως προσέχετε το σπίτι σας και ακόμη καλύτερα. Οι γονείς σας κάνουν θυσίες για να είστε ευτυχισμένοι. Να είστε προσεχτικοί στα μαθήματα, να συνεννοείστε σωστά με τους δασκάλους σας. Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες».

Ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του επισήμανε: «Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το έργο συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αναβαθμίζουμε τις σχολικές υποδομές, κατασκευάζουμε νέα σχολεία, φροντίζουμε για τη μεταφορά των μαθητών και δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και καλύτερα σύγχρονα σχολεία με άρτιο εξοπλισμό, που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Απέναντι στις όποιες αντιξοότητες και τη διαχρονική υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, πετυχαίνουμε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και την εκπαιδευτική κοινότητα να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη στους εργαζόμενους γονείς και στις οικογένειες με τη διασφάλιση λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αλλά και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα των σχολικών υποδομών, ώστε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους μαθητές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ