Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μοναδικές γεύσεις και λαϊκό γλέντι στον διαγωνισμό πίτας στα Πεύκα

Έξι βραβεία  δόθηκαν στον 3ο Διαγωνισμό Πίτας που έγινε χθες  Σάββατο το βράδυ στα Πεύκα, με κριτή την σεφ Κική Εμμανουηλίδου, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής , μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε για άλλη μια χρονιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θεοτόκια 2018» του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στην αυλή του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων, όπου ακολούθησε  μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Νίκου Κατσίκα.

Από αριστερά η κ. Τζένη Ζαχαριάδου, πρώην τοπική σύμβουλος, Ειρήνη Παπαδάκη, αν. δημοτική σύμβουλος, Κική Εμμανουηλίδου, Καίτη Αμοιρίδου, πρόεδρος δημοτικής ενότητας Πεύκων, Σοφία Ανδριανίδου, μέλος συλλόγου, μπροστά στις 40 πίτες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

“Ο διαγωνισμός προβλέπει τρία βραβεία, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην δώσω περισσότερα,διότι πραγματικά οι πίτες που φτιάξατε είχαν μοναδικές γεύσεις. Δυσκολεύτηκα πολύ να ξεχωρίσω τις πρώτες”, τόνισε η κ. Εμμανουηλίδου και επισήμανε ότι “σημασία έχει η συμμετοχή. Εδώ έχουμε μια μεγάλη γιορτή και πρέπει να την χαρούμε. Ας μην απογοητευθούν όσοι δεν πήραν βραβείο. Δεν εξαρτάται, άλλωστε, η κοινωνική μας υπόσταση από ένα βραβείο…”.

Από αριστερά Ευαγγελία Γιουμπάκη (3ο βραβείο), Ειρήνη Παπαδάκη (αν. δημοτική σύμβουλος), Κική Εμμανουηλίδου, Δέσποινα Μαρετίδου (1ο βραβείο), Ελένη Αντωνιάδου, αντιπρόεδρος ΔΚΚΠΑ, η οποία είχε την ιδέα για την δημιουργία του διαγωνισμού πίτας, ο οποίος, τελικά καθιερώθηκε, Λίνα Μασδρέκου (2ο βραβείο) και Κατερίνα Τσουκαλά, δημοτική σύμβουλος.

 

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η νηστίσιμη κολοκυθόπιτα της κ. Δέσποινας Μαρετίδου, 2ο βραβείο πήρε η πρασοκιμαδόπιτα της κ. Λίνας Μασδρέκου και 3ο βραβείο τα νηστίσιμα μαραθοπιτάκια της κ. Ευαγγελίας Γιουμπάκη. Επιπλέον δόθηκαν: 4o βραβείο στην πρασοτυρόπιτα λαχανικών της κ. Λίνας Τσοτουλίδου, 5ο βραβείο στην πίτα με διάφορες γεύσεις της κ. Τάνιας Βασιλειάδου και 6ο βραβείο πήρε η σπανακοτυρόπιτα της κ. Σοφίας Ανδριανίδου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 40 πίτες.

Ατραξιόν της βραδιάς ήταν ο αντιδήμαρχος του δήμου Νεάπολης Συκεών κ. Δημήτριος Ζιγκερίδης, ο οποίος, σε όλη την διάρκεια του διαγωνισμού ετοίμαζε ποντιακό περέκ.

Στις νικήτριες  δόθηκε κι από ένα βιβλίο της κ. Εμμανουηλίδου (εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία).

Η κατάμεστη αυλή του γυμναστηρίου Πεύκων

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι πίτες των συμμετεχόντων, με επιπλέον πίτες που προμηθεύτηκαν οι διοργανωτές από καταστήματα της περιοχής, μοιράστηκαν στο κοινό, μαζί με κρασί και ξεκίνησε η συναυλία με το Νίκο Κατσίκα.

Η κ. Εμμανουηλίδου με την κ. Ελένη Αντωνιάδου, αντιπρόεδρο του ΔΚΚΠΑ, δήμου Νεάπολης Συκεών, η οποία είχε την ιδέα του διαγωνισμού.

Την εκδήλωση παρουσίασε η αν. δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Παπαδάκη ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πεύκων Καίτης Αμοιρίδου.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης.

Η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Νεάπολης κ. Χριστίνα Τερζή (αριστερά) με την κ. Ελένη Αντωνιάδου, αντιπρόεδρο ΔΚΚΠΑ.

Τα «Θεοτόκια 2018» ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων.

Στην κεντρική φωτογραφία του θέματος διακρίνονται από αριστερά: Λίνα Τσοτουλίδου, Ευαγγελία Γιουμπάκη, Κική Εμμανουηλίδου, Δέσποινα Μαρετίδου, Λίνα Μασδρέκου, Τάνια Βασιλειάδου και Σοφία Ανδριανίδου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ