Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Η Κωνσταντινούπολη των Jean Pascal Sebah & Polycarpe Joaillier από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ»

Γνωστές και άγνωστες πτυχές της Κωνσταντινούπολης από την περίοδο 1890- 1900 θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της Έκθεσης Φωτογραφίας που διοργανώνει η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης και το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Η Κωνσταντινούπολη των Jean Pascal Sebah & Polycarpe Joaillier από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:00, στο Ζιντζιρλί Τζαμί της πόλης των Σερρών.

Η έκθεση έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Βασίζεται σε μια εκτενή και πολυθεματική σειρά φωτογραφιών των Jean Pascal Sebah και Polycarpe Joaillier, οι οποίοι παρέμειναν την περίοδο 1890-1900 στην Κωνσταντινούπολη και επιδόθηκαν στην τοπιογραφική φωτογραφία, απαθανατίζοντας όψεις των μνημείων και της ζωής της Πόλης.

Τα έργα αποδίδουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του φυσικού τοπίου και των μνημείων του παρελθόντος από το συναρπαστικό περιβάλλον της Βασιλεύουσας του Βυζαντίου. Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από τη Φωτοθήκη της Τρικογλείου Βιβλιοθήκης.

Διάρκεια Έκθεσης: 20 Σεπτεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2019

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-14:00, εκτός Τρίτης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για το κοινό: 23210 21084 (Γραμματεία)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ