Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img

Έναρξη ανοιχτού πανεπιστημίου δήμου Καλαμαριάς

Ένας νέος κύκλος διαλέξεων, διαρθρωμένος σε  ενότητες,  με ενδιαφέροντα θέματα , ξεκινά και  φέτος για 4η χρονιά , στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Καλαμαριάς με τίτλο ΠΟΛΙΤΗΣ-ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί καθηγητές του Α.Π.Θ. και άλλοι καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύσσουν   θέματα που απευθύνονται στους ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν την δια βίου πρόσβαση στη γνώση, επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωσή τους, ενώ παράλληλα  θα τους προσφέρει καίριες γνώσεις υψηλού επιπέδου που άπτονται της καθημερινής ζωής, της επιστήμης και της κοινωνίας.

Στόχος είναι η σωστή οικοδόμηση της γνώσης μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής απόψεων, βασική αξία της διαδικασίας της μάθησης. Μέσα από 11 διαλέξεις  θα ολοκληρωθεί ο χειμερινός κύκλος, που θα πραγματεύεται θέματα σύγχρονα για την εξέλιξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας .

Η πρώτη Ενότητα 2019-2020 ξεκινά τον κύκλο διαλέξεων την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ. Υπεύθυνοι της Ενότητας είναι οι καθηγητές του Α.Π.Θ. Ζαχαρίας Σκούρας και Νικόλαος Βαρσακέλης. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται πάντα στις 7 το βράδυ.

 

Το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής:

 

 • Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019: «Σχέσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας». Ομιλητής ο Θεοδόσιος Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

 • Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019: «Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία: Μηχανισμός των Αντικυθήρων». Ομιλητής ο Ιωάννης Σειραδάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 • Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019: «Φύση και Αρχιτεκτονική- Δομή, Λειτουργία και Αισθητική στη Φύση». Ομιλητής ο Νίκος Τσινίκας Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 • Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019: «Σύγχρονες Ιατρικές Εφαρμογές του Ηλεκτρομαγνητισμού». Ομιλητής ο Θεόδωρος Σαμαράς, καθηγητής Α.Π.Θ.

 

 • Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019: «Η Νανοτεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή». Ομιλητής ο Νικόλαος Μιχαηλίδης, καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 • Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019: «Τεχνολογίες έρευνας, παραγωγής και μεταφοράς Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα». Ομιλητής ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 • Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019: «Τεχνολογίες παρακολούθησης και ανάλυσης του πλανήτη μας». Ομιλητής ο Κωνσταντίνος Βουβαλίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 

 • Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Νευρωνικά Δίκτυα».

Ομιλητής ο Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, καθηγητής-Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 

 • Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020: «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή». Ομιλητής ο Βασίλειος Ταρλατζής, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 • Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020: «Τεχνολογίες Ρομποτικής και Διαδικτύου των Πραγμάτων». Ομιλητής ο Ανδρέας Συμεωνίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 

 • Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020: «Επεμβαίνοντας στο DNA – Γενετική Μηχανική». Ομιλητής ο Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής Γενετικής  του Α.Π.Θ.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με BLUES/JAZZ

 

 

Η προσέλευση του κοινού είναι δωρεάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ