Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Αμάρυνθος” στο θέατρο Αυλαία

Η παράσταση θεάτρου – ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη, με θέμα “Αμάρυνθος”, ανεβαίνει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου &  την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 21.00′ στο θέατρο “Αυλαία”.

H υπόθεση της Αμαρύνθου στην Εύβοια, ένα περιστατικό που μετά την καταγγελία μιας 15χρονης βουλγαρικής καταγωγής ότι βιάστηκε ομαδικά από συμμαθητές της, ανέδειξε σημαντικές πτυχές της ελληνικής κοινωνίας, αναδεικνύεται στην παράσταση θεάτρου – ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη. Το ίδιο το περιστατικό «ξεσήκωσε» τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη: βιασμός, ανήλικοι, κινητά που κατέγραφαν ερωτικές συνευρέσεις, σχολικές καταλήψεις, νεολαία σε κρίση, επαρχία, κλειστή συντηρητική κοινωνία, μετανάστες, προκαταλήψεις, συνενοχή, ρατσισμός, ταξικά και πατριαρχικά ζητήματα, θέματα κοινωνικού στάτους… Τι ήταν τελικά η Αμάρυνθος; Συγκάλυψη ενός εγκλήματος ή συκοφαντικό μύθευμα που διέσυρε τους εμπλεκόμενους και την τοπική κοινωνία; Το χάσμα ανάμεσα στις δύο εκδοχές της ιστορίας, παραμένει έως σήμερα αγεφύρωτο.

Μέσα από τη φόρμα του θεάτρου – ντοκιμαντέρ, η Μάρθα Μπουζιούρη δημιουργεί έναν πολυοργανικό χώρο, όπου η δραματουργία και η ανθρωπολογία συναντώνται αναδεικνύοντας το πολιτικό μέσα από το ανθρώπινο. Μια παράσταση που παίρνει ρίσκα και δίνει την αφορμή για να αναλογιστούμε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές Αμάρυνθοι.

Συντελεστές
Κείμενο – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη
Σύμβουλος Έρευνας: Αθηνά Αθανασίου
Ερευνητική ομάδα – Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου: Γρηγόρης Γκουγκούσης, Νούρη Διακάκη, Αθηνά Σίμογλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Στρούλια – Ζαϊρα Φαληρέα
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου
Σχεδιασμός Ήχου και Εικόνας: Voltnoi Brege
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου
Βοηθός Σκηνογράφου: Ζώης Οικονόμου
Σύμβουλος Επικοινωνίας: Μιχάλης Σαράντης
Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: PLAYS2PLACE
Διανομή: Πολύδωρος Βογιατζής, Αγγελική Ζησούδη, Γιώργος Κισσανδράκης, Θεανώ Μεταξά

Τιμή

10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

Ώρα

(Τρίτη, Τετάρτη) 21:00

Τοποθεσία

Θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ»

Πλατεία ΧΑΝΘ (Τσιμισκή), τηλ. 2310 230 013

Δείτε το site των 54ων Δημητρίων εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ