Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Μαγική βραδιά στο Fix με τους Underground Youth

Οι Underground Youth επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Fix Factory Of Sound, για μια μοναδική συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων πορείας τους στη μουσική σκηνή. Η μπάντα από το Manchester ενθουσίασε το φανατικό κοινό της πόλης, συνδυάζοντας επιρροές που ξεκινούσαν από το psych και το garage rock, το post-punk έως το shoegaze και το indie rock.

Το γκρουπ παρουσίασε για πρώτη φορά ζωντανά το νέο του album, “Montage Images Of Lust & Fear”, μαζί με παλιότερα κομμάτια, δείχνοντας τις επιρροές τους από τους Velvet Underground, τους Joy Division, τους Suicide, βάζοντας όμως τη δική του σφραγίδα στο μουσικό σύμπαν που δημιούργησε ο ταλαντούχος frontman Craig Dyer. Μια δημιουργική και καλλιτεχνική πορεία με αφετηρία πια το Βερολίνο, όπου εμπνέεται ο Craig Dyer μαζί με τη φημισμένη illustrator και συντρόφό του Olya Dyer στα κρουστά, καθώς και τον Mark Vernon στο μπάσο και Leo Kaage στην κιθάρα.

Ένας χώρος όχι ασφυκτικά γεμάτος, κυρίως με νέους ακροατές, πιστούς στο είδος αυτό της ψυχεδελικής, postpunk μουσικής σκηνής, ένα διαδοχικό σκηνικό φωτισμού και videowall, τα συνεχόμενα «ευχαριστώ» στο τέλος των κομματιών, η συνεχής επικοινωνία μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, όσο και με το κοινό, ειδικά όταν σε μια ανύποπτη στιγμή ο Craig Dyer κατέβηκε από τη σκηνή για να βρεθεί ανάμεσα στον κόσμο με το μικρόφωνο και να τραγουδήσει.

Οι Underground Youth ικανοποίησαν το κοινό τους για μιάμιση περίπου ώρα ξαναβγαίνοντας στη σκηνή, μέσα από συνεχή χειροκροτήματα και επευφημίες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη φορά.

Τη συναυλία άνοιξε η μπάντα Psychedelic Trips To Death από τη Θεσσαλονίκη, ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα νέων μουσικών, που προετοίμασε το κοινό για το αγαπημένο του γκρουπ.

Ε.Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ