«Συζητώντας για Ζευγάρια» στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»

«Συζητώντας για Ζευγάρια» στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την ψυχολόγο -συστημική θεραπεύτρια  Όλια Παμπουκίδου, μουσικοθεραπεύτρια Μ.Α. είχαν οι συμμετέχοντες στην συνάντηση με τίτλο «Συζητώντας για Ζευγάρια» που έγινε απόψε στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα).

“Βλέποντας τα ζευγάρια μέσα από τα γυαλιά της συστημικής προσέγγισης, μιλήσαμε για τις επιλογές των συντροφικών μας σχέσεων, τη σημασία της κουλτούρας, των φυλετικών ρόλων και των οικογενειακών καταβολών μας. Συζητήσαμε για τις θέσεις δύναμης και εξουσίας  και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας μας… μέσα σε μία προσπάθεια να δώσουμε τον δικό μας ορισμό για την «υγιή» σχέση”, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.

Βιογραφικό

​Η Όλια Παμπουκίδου είναι μουσικοθεραπεύτρια, ψυχολόγος και συστημική θεραπεύτρια. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, έχει εξειδικευτεί στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία και ολοκλήρωσε το ΠΜΣ (M.A.) Μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2014 πήρε πτυχίο πιάνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς επίσης συμμετείχε και σε άλλα προγράμματα, όπως στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ. Σήμερα εργάζεσαι σε ιδιωτικό Κδαπ μεΑ της πόλης και πραγματοποιεί ιδιωτικά συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Επενδύει στην συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση πραγματοποιώντας παρουσιάσεις και συμμετέχοντας σε συνέδρια σχετικά με τα θέματα του αυτισμού, της μουσικοθεραπείας, του θεραπευτικού παιχνιδιού και των ανθρώπων με αναπηρία.