Συνεργασία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με φορείς της πόλης

Συνεργασία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με φορείς της πόλης

“Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συμπορευόμενη με τις κοινωνικές μεταβολές, καλείται να ανταποκριθεί στις επιταγές της σύγχρονης πραγματικότητας και να καλλιεργήσει πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με διάφορους φορείς, ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες των πολιτών και να πετύχει την άμεση και συνεχή παροχή υπηρεσιών, καθώς και την άμεση επέμβαση σε συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος, πράγμα που αποτελεί κι έναν απ’ τους πρωταρχικούς της στόχους”, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης.

Με γνώμονα τα παραπάνω και στο πλαίσιο της συνεργασίας με διάφορους φορείς, χθες Δευτέρα 07-10-2019 και ώρα 12:30, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, με εκπροσώπους του ΟΑΣΘ η οποία επικεντρώθηκε στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με την αθλητική βία και προεκτάσεις της, αλλά και των αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και αναπτύχθηκαν θέματα όπως:

  1. Η πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση περιστατικών κατά τα οποία εκδηλώνεται βίαιη συμπεριφορά από οπαδούς που μετακινούνται με αστικά λεωφορεία
  2. Η αποτροπή και αντιμετώπιση τυχόν φθορών που προκαλούνται από οπαδούς οι οποίοι είτε επιβαίνουν είτε βρίσκονται εκτός αστικών λεωφορείων
  3. Η πρόληψη – αποτροπή κλοπών σε βάρος επιβατών αστικών λεωφορείων
  4. Η συμπεριφορά – αντίδραση υπαλλήλων και παρευρισκομένων εντός αυτών και στις δύο περιπτώσεις.

Ανάλογες συνεργασίες θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, ώστε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά και στην πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.