Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέο βιβλίο του Βασίλη Καρρά από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία – Παρουσιάζεται στις 16 Οκτωβρίου

Ένα ταξίδι πάνω σε μια μακρά διαδρομή, που αρχίζει  «Από την αποθέωση της Ανατολής» και φτάνει «…στο χειροκρότημα της Δύσης», είναι «τα τραγούδια της ψυχής» του Βασίλη Καρρά.

Είναι 141 τραγούδια γραμμένα «με λόγια καθημερινά», που περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του δημοφιλούς καλλιτέχνη, το οποίο κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Στο βιβλίο γίνεται αναλυτική καταγραφή της σπουδαίας καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά καθώς και άγνωστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι στίχοι όλων των τραγουδιών που έγραψε και ερμήνευσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης και φωτογραφικό άλμπουμ από την 40χρονη πορεία του, στο χώρο της μουσικής.

Τα κείμενα έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του περιεχομένου. Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου ανήκει στην “Πηλείδης Α.Ε.” και η επεξεργασία της ύλης έγινε από τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Αρχείο του Βασίλη Καρρά, το Αρχείο του φωτογράφου Κώστα Γκόρα και από το Caravel STUDIO PHOTOGRAPHY.

 

 

 

Οι συντελεστές της έκδοσης. Από αριστερά: Νάκος Τρυφωνίδης, Βασίλης Καρράς, Αντώνης Μαλλιάρης, Νίκος Δημαράς, Φώτης Κουτσαμπάρης

 

 

 

«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που συνεργαζόμαστε με τον Βασίλη Καρρά και τον Νίκο Δημαρά, επειδή παρουσιάζουμε μια διαφορετική πτυχή ενός ανθρώπου με ευαισθησίες που εκφράζονται στους στίχους – κατάθεση ψυχής του μεγάλου μας καλλιτέχνη. Ελπίζουμε το αναγνωστικό κοινό να αγκαλιάσει αυτό το βιβλίο, όπως αγκάλιασε την πορεία του Βασίλη Καρρά στο τραγούδι και να αποκτήσει μια ακόμη κατηγορία θαυμαστών, πέρα από το κοινό της δισκογραφίας, αυτή των εραστών της λογοτεχνίας…», αναφέρει στο σημείωμα του ο εκδότης Αντώνης Μαλλιάρης.

«Στη ζωή υπάρχουν αξίες, που θέλουν πολύ ψάξιμο. Αξίες, που δεν υπακούν σε απλοϊκούς καθημερινούς χαρακτηρισμούς, αλλά αναδεικνύουν με τον δικό τους τρόπο την σπουδαία κουλτούρα της ζωής και της απτής κοινωνικής πραγματικότητας. Με βάση αυτήν την θεώρηση είπαμε να φωτίσουμε και την άλλη πτυχή της καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά, αυτήν, που κάποιοι θα την αναγνώριζαν πλέον ως ποιοτική και θα απορούσαν που βρίσκει αυτός ο διαχρονικός καλλιτέχνης τόσο δυνατές πηγές έμπνευσης και πως διαρθρώνει σε στίχους τα νοήματα και τα αισθήματα, ώστε να γίνονται τεράστιες επιτυχίες», γράφει στον πρόλογο του ο Νίκος Δημαράς, προσθέτοντας: « Έτσι ιχνηλατήσαμε την καλλιτεχνική πορεία του Βασίλη Καρρά, καταγράφοντας σε αυτό το βιβλίο τους στίχους, που έγραψε ο ίδιος και παρουσιάζοντας παράλληλα, καταστάσεις, αισθήματα, απόψεις και θέσεις για το καλλιτεχνικό τοπίο της χώρας μας, αλλά και γενικότερα για τη ζωή, απλά και αληθινά!»

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε σχήμα 17χ24, με 208 σελίδες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Καρρά, με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής… …στο χειροκρότημα της Δύσης», σε κείμενα και επιμέλεια του δημοσιογράφου Νίκου Δημαρά, θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 19.00′, στον πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού “Μύλος” (Ανδρέου Γεωργίου 56), στη Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο και τον δημοφιλή καλλιτέχνη θα μιλήσουν οι συντελεστές της έκδοσης και επιφανείς προσωπικότητες.

Είστε όλοι καλεσμένοι!

 

Στη φωτογραφία του θέματος, πάνω αριστερά ο Βασίλης Καρράς με τον δημοσιογράφο Νίκο Δημαρά, κάτω αριστερά  ο Βασίλης Καρράς με τον εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη και δεξιά το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ