Η σύμβαση του έργου «Ανέγερση διθέσιου νηπιαγωγείου στην οδό Καπετάν Άγρα 49», υπογράφτηκε χτες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.
«Εν όψει της υποχρεωτικής δίχρονης σχολικής εκπαίδευσης, προχωρούμε άμεσα σε ανεγέρσεις νέων νηπιαγωγείων, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν τρομερές ελλείψεις» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος.
Η μελέτη αφορά την κατασκευή ενός μονώροφου κτιρίου με υπόγειο για χρήση διθέσιου Νηπιαγωγείου στην οδό Καπετάν Άγρα 49, στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Καπετάν Άγρα, Ηφαιστίωνος, Πλατείας Μουσχουντή, Στουρνάρα και Ερατούς, στην 2η Δημοτική Κοινότητα και περιλαμβάνει:
Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 968.633,43€. Η χρηματοδότηση θα προέλθει κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και κατά 25% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ),ενώ οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 18 μηνών.