Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
16.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Οι φύλακες της λίμνης» κι οι «Παραβάτες της σκηνής» …συναντήθηκαν στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» 

“Η ιστορία του βιβλίου ήρθε από μόνη της και με βρήκε. Δεν έψαξα. Ήταν τόσο συναρπαστική που δεν μπορούσα να μην την γράψω. Μου την διηγήθηκε ο Τεντ Καψάλης”, αποκάλυψε η δημοφιλής συγγραφέας Βασιλική Διαμαντή, στην διάρκεια της παρουσίασης του νέου της βιβλίου με τίτλο «Οι φύλακες της λίμνης», εκδόσεις Ωκεανός, που έγινε απόψε Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με μοναδικό τρόπο από τη θεατρική ομάδα «Παραβάτες της σκηνής», που ετοίμασε ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στην ιστορία του βιβλίου. Αποσπάσματα διάβασε η συγγραφέας Ελένη Βεζύρογλου, προκαλώντας την συγκίνηση του υπερπληθούς κοινού.

Από αριστερά: Άννα Πατέρα, Ελένη Βεζύρογλου, Βιβή Ανδρίτσου, Βασιλική Διαμαντή, Έλσα Παζολίδου, Λία Παναγιωτίδου.

Ερωτήσεις στη συγγραφέα έκαναν οι Blogger: Άννα Πατέρα, Έλσα Παζολίδου, Λία Παναγιωτίδου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις, η κ. Διαμαντή ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι “κάθε βιβλίο είναι ένα μοναδικό ταξίδι. Σα να ανοίγουμε ένα παράθυρο και πάμε σε έναν άλλο κόσμο. Διαβάζουμε για να μάθουμε και να αισθανθούμε”. “Όταν ένα βιβλίο σου γεννά συναισθήματα, αξίζει να το διαβάσεις”, τόνισε η συγγραφέας. Ακόμη, υπογράμμισε ότι “έγραψα μια αληθινή ιστορία, έμπαινα στην ψυχή ενός ανθρώπου και αναρωτιόμουν αν είχα το δικαίωμα να το κάνω αυτό, να μπω στην ψυχή του” και πως “ακόμη και σήμερα ανοίγω κάποιες σελίδες του βιβλίου, διαβάζω και κλαίω. Κάποια κομμάτια του βιβλίου μου γεννούν έντονα συναισθήματα”.  Η ίδια είπε ότι έκανε έρευνα για τα ιστορικά δεδομένα, πριν γράψει το βιβλίο.

Άποψη από το κοινό

Την εκδήλωση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Βιβή Ανδρίτσου, από την  TV100.

Τραγούδησε η Μάρθα Ψάλτου, έπαιξε φλάουτο η Μυρτώ Λεκάκη και κιθάρα ο Σωτήρης Αραμπατζής.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και τέλος η κ. Βασιλική Διαμαντή υπέγραψε αντίγραφα του βιβλίου της.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από την εκδήλωση, παρακάτω:

Βιογραφικό συγγραφέως 

Η Διαμαντή Βασιλική γεννήθηκε στο χωριό Μαυραχάδες του Ν. Καρδίτσας. Σπούδασε Hλεκτρολόγος Mηχανικός και Μηχανικός Η/Υ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2000 και μετά εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διετέλεσε σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα σχολεία της περιοχής της και υποστήριξε τις καινοτόμες και βιωματικές δράσεις στο χώρο των σχολείων. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος και του συλλόγου «Καρδιτσιωτών» Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά και ζει μόνιμα στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά της: «Μοιραίες Παρεμβάσεις» τον Ιούνιο του 2015 και «Η Υφάντρα της Πόλης» τον Δεκέμβριο του 2016. «Οι Φύλακες της λίμνης» είναι το τρίτο της μυθιστόρημα που εκδίδεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ