Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξαναπάει στους περιφερειακούς δήμους

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει “να απλώνει τα κλαδιά του” πέρα από τις αίθουσες της Θεσσαλονίκης και να ανοίγεται σε όλες τις γειτονιές. Με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, το Σεπτέμβρη του 2016 και πρωτοβουλία της Ελίζ Ζαλαντό και του Ορέστη Ανδρεαδάκη,  ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τον κορυφαίο κινηματογραφικό θεσμό με την προβολή της ταινίας «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρούκς σε μια τεράστια οθόνη. Η σχέση αυτή εξελίχθηκε και ακολούθησε η συνεργασία σε πέντε συνεχόμενες διοργανώσεις: 19ο ΦΝΘ – Μάρτιος 2017, 58ο ΦΚΘ – Νοέμβριος 2017, 20ο ΦΝΘ – Μάρτιος 2018, 59ο ΦΚΘ – Νοέμβριος 2018, 21ο ΦΝΘ Μάρτιος 2019. 

Ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στο επετειακό 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Πολιτισμού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την πόλη να αγκαλιάσει τις ταινίες και τους δημιουργούς, να “ταξιδέψει” στην ιστορία του ΦΚΘ μέσα από την έκθεση που θα παρουσιαστεί με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, να αναζητήσει το πρόγραμμα και να ενημερωθεί για όλες τις προβολές και τα αφιερώματα, ηλεκτρονικά αλλά και μέσω της αφίσας που θα τοποθετηθεί σε όλα τα δημοτικά κτίρια και επιλεγμένα καταστήματα στις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά.

 

Από την πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, στην Σταυρούπολη και τις Συκιές

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται λοιπόν και φέτος με δήμους της Θεσσαλονίκης και προσκαλεί το κοινό να νιώσει δυνατά τον παλμό της επετειακής 60ης διοργάνωσης και να ανακαλύψει επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμά της.

Οι προβολές αυτές γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών, και οι αίθουσες που τις φιλοξενούν εντάσσονται πλήρως στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Παύλου Μελά οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», ενώ στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Μάλιστα φέτος η συνεργασία αυτή διευρύνεται, καθώς το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει πιλοτικά στους δήμους αυτούς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη», με ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά, τα εισιτήρια για τις προβολές στους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών εντάσσονται στο γενικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οπότε θα είναι διαθέσιμα για προπώληση, τόσο online όσο και σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Φεστιβάλ ενώ το κοινό από τα εκδοτήρια στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά και στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, θα μπορεί να εκδώσει εισιτήρια για τις προβολές στις υπόλοιπες αίθουσες του Φεστιβάλ.

 

INFO

Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» Δήμου Παύλου Μελά (Λαγκαδά 221, τηλ. 2313 302833, 834, 835)

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, τηλ. 2310 638058, 2310 635725)

Γενική είσοδος: 5 €.

 

Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ»

Το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» βρίσκεται στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά.

Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 καθήμενους σε εξώστη και πλατεία.

Η πρόσβαση στo Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).

Το Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» θεμελιώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 από τη Διοίκηση του Δημάρχου Χρήστου Τσακίρη και το έργο υλοποιήθηκε με τη σφραγίδα του αρχιτέκτονα Γιώργου Αθανασόπουλου. Οι δύο άνδρες άλλαξαν κυριολεκτικά τη Σταυρούπολη, ολοκλήρωσαν έργα πνοής για την καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα δημιούργησαν διαχρονικά σημεία αναφοράς, που σήμερα μετά από 35 έτη εξακολουθούν να ναι αγαπημένοι προορισμοί όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Παύλου Μελά.

Το Δημοτικό Θέατρο στο εμβληματικό κτίριο του ΚΠ Χρήστος Τσακίρης επί της οδού Λαγκαδά, μια από τις ωραιότερες σκηνές της Θεσσαλονίκης, άνοιξε την αυλαία του για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, από τον πετυχημένο Δήμαρχο Σταυρούπολης Σπύρο Μπαρούτα που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες εβδομάδες του 2018 ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν εργασίες ανακαίνισης στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» και έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα δρώμενα κάτω από καλύτερες συνθήκες σε ότι αφορά στην ποιότητα, αλλά και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δήμο Παύλου Μελά.

Εργασίες επισκευής και αποκατάστασης των καθισμάτων με αντικατάσταση της ταπετσαρίας τους αλλά και εργασίες επανόρθωσης σε όσες παρουσίασαν σχετικά προβλήματα, που πραγματοποιήθηκαν ως συνέχεια της αναβάθμισης των υποδομών στο κτίριο την τριετία 2016 -2018, κυρίως με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Η αναβάθμιση περιελάμβανε εγκατάσταση ηλεκτρικής ράμπας ΑμεΑ, διαμόρφωση χώρων υγιεινής κατάλληλων για την εξυπηρέτηση αυτών των ατόμων καθώς και τοποθέτηση ειδικού ανελκυστήρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ