Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη των μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη των μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αναλαμβάνει ο δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία στην περιοχή του μεγαλύτερου ιστορικού πάρκου της Βόρειας Ελλάδας.

Σε πρώτη φάση ο δήμος Ωραιοκάστρου προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής για την ανάδειξη της ιστορικότητας του δήμου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η απόφαση για τη σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.

“Η επιτροπή θα ασχοληθεί επισταμένα και με θέματα που έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα των ιστορικών χώρων και των μνημείων, όπως είναι τα στρατιωτικά νοσοκομεία, οι χώροι ταφής, οι οχυρωματικές θέσεις κι άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του δήμου”, ανέφερε ο κ.Τσακίρης.
Παράλληλα, η επιτροπή θα επιδιώξει επαφές και συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και ειδικότερα με τα ιστορικά τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και με αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, με φορείς και οργανισμούς, με σκοπό την επιστημονική στήριξη του εγχειρήματος και την οργάνωση κοινών δράσεων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ