Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη ξανά στην ατζέντα της Κεντρικής Κυβέρνησης»

«Η Θεσσαλονίκη γίνεται θέμα συζητήσεων και συνεργασιών, μπαίνει ξανά στην ατζέντα της κεντρικής κυβέρνησης». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην τοποθέτησή του στη χθεσινή 30η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Παναγιοτάτου  κ.κ Βαρθολομαίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας: «Ο Οκτώβρης ήταν ένας λαμπρός μήνας για την πόλη. Γιορτάσαμε τις τέσσερις σημαντικές επετείους μας. Ο Δήμος γιόρτασε και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις με πρώτη και καλύτερη την έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας, «Ο Άγιος Δημήτριος στην τέχνη του Αγίου Όρους» και συμπλήρωσε: «Το Δημαρχείο είναι ανοιχτό για όλους και θα υποδεχτεί οποιονδήποτε που μπορεί να μας βοηθήσει και να σταθεί στο πλευρό μας».

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, μίλησε ιδιαίτερα για τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ. «Ο Πρωθυπουργός, έχει την ατζέντα της πόλης, ενδιαφέρεται για τα προβλήματά της, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είμαστε εμείς εκείνοι που τα αναδεικνύουμε (μετρό, ανάπλαση ΔΕΘ, ΟΑΣΘ, το γήπεδο της Τούμπας, ο Θερμαϊκός Κόλπος, το θέμα των Μακεδονικών προϊόντων)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συναντήσεις που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης, Εσωτερικών κ. Π Θεοδωρικάκο, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη, Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Πέτσα.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε σε άλλες πρωτοβουλίες της διοίκησης όπως η προετοιμασία εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων, μιας γιορτής  που απασχολεί πολύ τη διοίκηση, όπως είπε, αφού πρέπει  να προετοιμαστεί άρτια ώστε να αναβαθμίσει την εικόνα της. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στο  8ο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Ο κόσμος το 2020 – Κυβερνώντας στην εποχή της ακυβερνησίας».

Σχετικά με τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της διοίκησης διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε ενέργεια  γίνεται μετά από διαβούλευση με την Τροχαία και την τοπική κοινωνία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει για το καλό της πόλης και της περιοχής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας τονίζοντας ότι η παρουσία της στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι αισθητή σε καθημερινή βάση. Προανήγγειλε ότι σύντομα η διοίκηση θα παρουσιάσει συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία των πραγμάτων και για την πάταξη του παρεμπορίου και τόνισε πως έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα.

Για την καθαριότητα είπε τα εξής: «Έγινε εξόρμηση καθαρισμού από τα ογκώδη στην  5η Δημοτική Κοινότητα. Απομακρύνθηκαν περίπου 700 τόνοι. Η δράση συνεχίζεται στην 4η Δημοτική Κοινότητα. Θα πρέπει όμως να ξέρουν όσοι ανακαινίζουν ότι δεν μπορούν όλα αυτά τα υλικά των εργασιών να τα εναποθέτουν σε όποιο σημείο τους βολεύει. Ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες καθαριότητας του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. Συμμετείχαν 22.000 δρομείς με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Με τη λήξη του Ημιμαραθωνίου η πόλη ήταν καθαρή μέσα σε δύο ώρες. Επιπλέον, έχουν βγει ξανά στους δρόμους και στις πλατείες οι υδροφόρες. Στόχος μας είναι και με τη τοποθέτηση πράσινων και μπλε κάδων η εικόνα της πόλης να είναι καλύτερη, κοντά σε αυτή την εικόνα που επιθυμούμε».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διευθέτηση του ζητήματος των 192 συμβασιούχων τονίζοντας: «Έχω δώσει ήδη εντολή στη νομική υπηρεσία εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποσυρθούμε από την έφεση που επρόκειτο να γίνει το Νοέμβριο. Μαζί με τους 192 της καθαριότητας, έδωσα την ίδια κατεύθυνση στο Δ.Σ του ιδρύματος του Άγιου Στυλιανού για τις 7 βρεφονηπιοκόμους ώστε να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους. Κλείνει έτσι ένας οδυνηρός κύκλος για πολλούς ώστε να υπάρξει εργασιακή ειρήνη και όλοι να γνωρίζουν πλέον το καθεστώς εργασίας. Είναι σημαντικό ο δήμος να γνωρίζει τον αριθμό των εργαζομένων του». Συμπλήρωσε δε πως στο Δήμο Θεσσαλονίκης η διαδικασία των κρίσεων (αξιολόγηση προσωπικού) έχει να πραγματοποιηθεί από το 2008. «Η διοίκησή μας σκοπεύει άμεσα να προχωρήσει στην διαδικασία αυτή με στόχο να αποτυπώσει μια πραγματική και ρεαλιστική εικόνα του υπαλληλικού προσωπικού έτσι ώστε να μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της αξιοποιώντας τους καλύτερους. Είναι και αυτή μία μεγάλη εκκρεμότητα, μία μεγάλη πληγή που πρέπει να κλείσουμε και θα κλείσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ