Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αισιόδοξα τα μηνύματα της κινεζικής αγοράς στη φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ILTM Shanghai 2019”

Περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα προβλέπεται μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα μηνύματα της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ILTM SHANGHAI 2019” (31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2019). Στην έκθεση καταγράφηκε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων της Κίνας για την ανακάλυψη νέων προορισμών στην Ελλάδα, εκτός της Αθήνας και των νησιών. Έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση για τον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου, αλλά και για δραστηριότητες στην ύπαιθρο, τουριστικά προϊόντα που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Κεντρική Μακεδονία.

«Πολύ σημαντική εξέλιξη αποτελεί η συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη από την κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Air, που υπεγράφη αυτές τις ημέρες. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο του 2020 και προσβλέπουμε η Κεντρική Μακεδονία να αποτελέσει το νέο αγαπημένο ελληνικό προορισμό των Κινέζων, μετά από την Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Στις προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με φορείς τουρισμού και tour operators της Κίνας που είχαμε στην έκθεση, συζητήσαμε την προοπτική να συμπεριλάβουν στα δεκαήμερα πακέτα τους στην Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς, όπως συμφώνησαν, ο προορισμός συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν κυρίως οι μεμονωμένοι (FIT’s) και οι High End Travelers», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι τουρίστες που ταξιδεύουν έχουν υψηλό σχετικά εισόδημα και αποτελούν την πρώτη πηγή εξερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως. Το 2018 ταξίδεψαν 150 εκατομμύρια τουρίστες στο εξωτερικό με 15% αύξηση από την προηγούμενη χρονιά. Ουσιαστικά ένας στους δέκα τουρίστες παγκοσμίως είναι Κινέζος. Επίσης, είναι οι τουρίστες που δαπάνησαν πέρυσι τα περισσότερα συνολικά χρήματα για διακοπές, με 278 δις δολάρια ταξιδιωτικές δαπάνες. Η χώρα μας κατατάσσεται 8ος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός για τους Κινέζους, καθώς πέρυσι μόλις οι 125.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Οι τάσεις πάντως είναι αυξητικές, αφού από το 2012 οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει το 400%. Το κόστος ενός τουριστικού πακέτου για τους Κινέζους που επισκέπτονται τη χώρα μας είναι 1.600-2.500€, ενώ ο χρόνος διαμονής κυμαίνεται από επτά έως δέκα ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ