Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.4 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img

Ενημερωτική εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τις 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει σε δράση ενημέρωσης με θέμα το μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του, καθώς και τον πρόωρο τοκετό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ιδιωτικό μαιευτήριο ΓΕΝΕΣΙΣ (αίθουσα επιστημονικών εκδηλώσεων), την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 (10.00-14.00).

Έμπειροι επαγγελματίες υγείας θα καλύψουν θέματα σχετικά με τον μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του, τη συμβολή του μαιευτήρα στην προαγωγή του μητρικού θηλασμού, πρακτικές συμβουλές για την άντληση και αποθήκευση του μητρικού γάλακτος, την ερωτική ζωή της μητέρας που θηλάζει. Παράλληλα, θα καλυφθούν θέματα όπως ο πρόωρος τοκετός, η φροντίδα του προώρου νεογνού και ο μητρικός θηλασμό στην μονάδα εντατικής νοσηλείας, η απώλεια βάρους και η υπογλυκαιμία στα πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά, καθώς και συμβουλές για το πρόωρο νεογνό στο σπίτι.

Η ενημερωτική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα και στελεχών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ πραγματοποιείται και με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Στην εκδήλωση θα μοιραστούν μεγάλα δώρα σε μέλλοντες και νέους γονείς. Σε όλους τους συμμετέχοντες (μέλλοντες γονείς), η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ θα προχωρήσει σε δωρεάν Προληπτικό Έλεγχο Μεταβολικών Νοσημάτων για το νεογνό αξίας 110€ (κατά την διάρκεια της νοσηλείας για τοκετό στην Κλινική). Για τους υφιστάμενους γονείς, η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ θα προχωρήσει σε δωρεάν εξετάσεις check-up στα σύγχρονα εργαστήρια της Κλινικής.

Η είσοδος στην ενημερωτική εκδήλωση είναι δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο: http://s.heyo.com/b53daf

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών  είναι διαθέσιμο εδώ: http://tiny.cc/x8zhfz

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ