Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Family Conceρt #13: Harp / Drums muzike

Το Family Conceρt #13: Harp / Drums muzike θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305), η οποία θα υποστηρίξει απόλυτα την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης μουσικής.

Στη συναυλία του Δεκεμβρίου, το κοινό του muzike. family conceρts θα έχει την ευκαιρία να ακούσει δύο μουσικά όργανα, που συναντιούνται σπάνια. Μια άρπα, ένα σετ τύμπανα και η αγάπη για την Jazz, είναι τα βασικά συστατικά του αβανγκάρντ ντουέτου Νerale που αποτελείται από τους Fatima (άρπα) και Vito Aggouridakis (drums). Δύο μουσικοί αξιώσεων που με δεξιοτεχνία, προσωπικό στίγμα και ιδιαίτερη προσέγγιση θα παίξουν γνωστές jazz δημιουργίες όπως το Summertime, Βesame Mucho, Girl from Ipanema κ.α.

Η Fatima ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στην πόλη καταγωγής της, το Τορίνο και έπειτα παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων στην Ιταλία, την Ισπανία, το Παρίσι και την Ελλάδα με προσανατολισμό την Jazz άρπα και την συνύπαρξη του ιδιαίτερου ήχου της με τα κρουστά. Το 2015 έλαβε το δίπλωμα στην κλασική άρπα από το Conservatorio “G.F. Ghedini” και τα τελευταία χρόνια η εξερεύνηση στους δρόμους της σύγχρονης μουσικής συνεχίζεται παράλληλα με μουσικές παραστάσεις του ντουέτου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη.

Ο Vito Aggouridakis ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή στον κόσμο των κρουστών της Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε με συμμετοχή σε πλήθος ορχηστρών τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Το δίπλωμα στα κρουστά από το Ωδείο Θεσσαλονίκης αλλά και το master στους αφρικανικούς και κουβανέζικους ρυθμούς στα κρουστά, αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για δημιουργία και έκφραση μέσα από το ιδιαίτερο project των Nerale.

Το εντυπωσιακό κτίριο του Grand Hotel Palace ορθώνεται επιβλητικό σε κομβικό σημείο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, μόλις δυόμιση χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Είναι ένα σύγχρονο οικοδόμημα που χτίστηκε σε σχήμα κάτοψης Π, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, και ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από την αρχιτεκτονική των πανέμορφων αριστοκρατικών νεοκλασικών κτιρίων

*** *** *** ***

Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τιμή εισιτηρίου

Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Για κρατήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο Facebook messenger του muzike, στο muzike.thessaloniki@gmail.com ή καλέστε στο τηλ. 694 6854375.

*** *** *** ***

Οι συναυλίες διαρκούν μια ώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ