Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι «Ρίζες» αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του  Ποντιακού Ελληνισμού

Εβδομάδα εκδηλώσεων, αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων μίας από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και αποτίοντας φόρο τιμής στα 353.000 αθώα θύματά της, διοργανώνει στην καινούργια στέγη του (Κλεισούρας 10, Θεσσαλονίκη) το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες».

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής τους οι «Ρίζες» έθεσαν ως πρωταρχικό στόχο τη στήριξη, προβολή και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, κυρίως του ποντιακού, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες και τα μηνύματά του στις νεότερες γενιές.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η Εβδομάδα εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση της θλιβερής εκατοστής επετείου από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Εβδομάδα θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει την προβολή ντοκιμαντέρ για την τραγωδία των Ποντίων, την παρουσίαση ποιητικών συλλογών και τη διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής.

 

Ειδικότερα:

  • Η αυλαία θα ανοίξει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 19:00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα» του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Νίκου Ασλανίδη, το οποίο απέσπασε πολλές θετικές κριτικές και δύο βραβεία κατά την προβολή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
  • Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 19:00 θα παρουσιαστούν οι ποιητικές συλλογές «Ευγνωμοσύνη» και «Ελεύθερες Ψυχές» του συγγραφέα και ποιητή Νίκου Γιαννουλίδη
  • Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 19:00 θα εγκαινιαστεί η Έκθεση ζωγραφικής των Σοφίας Αμπερίδου και Λίας Ελευθεριάδου, με έργα εμπνευσμένα από τον Ποντιακό Ελληνισμό και τη Γενοκτονία.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

τηλ. 2310 232308

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ