Νέο βιβλίο από τον τραγουδοποιό Γιώργο Ζήκα, εκδόσεις Ιδιόχειρον

Νέο βιβλίο από τον τραγουδοποιό Γιώργο Ζήκα, εκδόσεις Ιδιόχειρον

“Εμπειρικά” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του συνθέτη, στιχουργού Γιώργου Ζήκα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιδιόχειρον, με υπότιτλο Αυθόρμητα – Αυθαίρετα – Αυτονόητα.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης στο Προλογικό ΣΗμείωμα του : ” Ο πολύπλευρος και πολυτάλαντος Θεσσαλονικιός δημιουργός Γιώργος Ζήκας, στην μεστή ωριμότητα του, τολμά να μας παραδώσει μια προσωπική συλλογή σκόρπιων και αχρονολόγητων σκέψεων του, σκέψεων ώριμων και δουλεμένων μέσα στο χρόνο, που βασίζονται σε πολλαπλά βιώματα και εμπειρίες του αλλά και στην παρακαταθήκη ‘σοφίας’ που διδάχθηκε από παιδί μέχρι σήμερα από το περιβάλλον της οικογένειας, της γειτονιάς, της δουλειάς, της φιλίας, του έρωτα, της καλλιτεχνικής πορείας, των ιδεολογικών διαδρομών, των διαπροσωπικών σχέσεων, της αλάνας και της πιάτσας”.

Ο Γιώργος Ζήκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, τη μόδα, το κόσμημα, το εμπόριο, το ραδιόφωνο αλλά κυρίως με τη μουσική, την στιχουργεία και τη σύνθεση δικών του τραγουδιών που εκδόθηκαν σε δέκα προσωπικά άλμπουμ.

Η κεντρική διάθεση του βιβλίου γίνεται από το “Εργαστήρι Εντύπου” , Ι. Μιχαήλ 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 257211.