Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.5 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img

Γαστρονομική γιορτή στο «Αγιολί» με προϊόντα Νάξου, Σάμου και Εμίλιας Ρομάνα

Η Γραβιέρα Νάξου και τα κρασιά από την Σάμο και την Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα της Ιταλίας ήταν οι πρωταγωνιστές στην «γαστρονομική γιορτή» που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου στο «Αγιολί», στη λεωφόρο  Νίκης στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, της πολιτικής και της επιστήμης, της δημοσιογραφίας και των καλλιτεχνικών δρώμενων γεύτηκαν τα αυθεντικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, τα μοναδικά PDO κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Vin Doux και Samos Anthemis και τις απολαυστικές δημιουργίες του chef Χρήστου Ιωαννίδη, με βάση τη γραβιέρα Νάξου.

O chef Χρήστος Ιωαννίδης και η δημοσιογράφος οινογαστρονομίας και συγγραφέας Σίσσυ Νίκα

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την «Οικονομοτεχνική» σε συνεργασία με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wine». Παρουσιάστρια ήταν η δημοσιογράφος οινογαστρονομίας και συγγραφέας Σίσσυ Νίκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της “Οικονομοτεχνικής” Παντελής Σκαρλάτος

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας αναφέρθηκε στις δράσεις προώθησης που επιχειρεί ο Συνεταιρισμός, ενώ ο εμπορικός διευθυντής Τίτος Φραντζής μίλησε για την ιστορικότητα του σαμιακού αμπελώνα και το μόχθο των Σαμίων αμπελοκαλλιεργητών για ένα τόσο εκλεκτό προϊόν. Στη συνέχεια ο DipWSET Στέφανος Κόγιας περιέγραψε τα πολυβραβευμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και τους οινογευστικούς τους συνδυασμούς.

ο DipWSET Στέφανος Κόγιας

Μοναδικό το  «κριθαρότο με γραβιέρα και Μοσχάτο Σάμου» του chef Χρήστου Ιωαννίδη και η μακεδονίτικη γαλατόπιτα της Σίσσυς Νίκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ